Uitvaart Dietrich Mateschitz, oprichter Red Bull is overleden

Ondernemer en oprichter van Red Bull, Dietrich Mateschitz, is op 78 jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is niet bekend, zoals ook niet bekend is wanneer de uitvaart van de ondernemers plaats zal vinden.

Uitvaart Dietrich Mateschitz; ondernemer is 78 jaar oud geworden

Dietrich Mateschitz was een Oostenrijkse ondernemer en was medeoprichter van energiedrankproducent Red Bull. Hij was tot aan zijn dood in het bezit van 49 procent van de aandelen van het bedrijf. Hij was tevens de grote man achter Red Bull Racing, het team is sinds 2005 actief in de Formule 1. Mateschitz bracht in 1987 Red Bull op de markt. Hij had drie jaar aan de formule van het drankje gewerkt. Het drankje maakte hem multimiljardair en ondertussen zijn meer dan tien miljard van de bekende blikjes verkocht. Mateschitz stond elk jaar in de Top 100 van de rijkste mensen van Forbes met ene geschat eigen vermogen van twintig miljard euro. In 2010 won hij met Red Bull Racing de eerste wereldtitel met Sebastiaan Vettel. Wereldkampioen Max Verstappen, die zondag in Amerika de F1 race won, droeg de zege op aan de overleden Mateschitz.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Dietrich Mateschitz? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

5/5 - (7 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie