Uitvaart Deborah James, BBC journalist is overleden

De BBC heeft het overlijden van Deborah James bekend gemaakt. De journaliste van de BBC is slechts veertig jaar oud geworden. James is overleden aan de gevolgen van darmkanker. Over de uitvaart van de journaliste zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Voor de BBC presenteerde James onder meer de podcast You, Me and the Big C. Ze zette sinds de diagnose van de ziekte in 2016 nadrukkelijk in voor het welzijn van mensen die met dezelfde diagnose te maken hebben. Debora James was eerst in het onderwijs actief. Later verhuisde ze naar The Sun om vervolgens naar de BBC te verkassen. In mei van dit jaar kreeg ze van Prins William de titel Dame. Deborah James was eveneens oprichtster van de stichting Bowelbabe. Deze stichting doet onderzoek naar medicijngebruik onder kankerpatiënten. Voor de stichting haalde ze een bedrag van 8 miljoen euro op. Boven alles doorbrak ze taboes om zo maar aandacht voor de vreselijke ziekte te genereren. Deborah James laat een partner en twee kinderen achter.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Deborah James? Dat kan hier op de website AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

5/5 - (5 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie