Uitvaart Claes Oldenburg, kunstenaar is overleden

In zijn woonplaats New York City is de bekende kunstenaar Claes Oldenburg overleden. Waaraan de kunstenaar precies is gestorven, is niet bekend. Ook over de uitvaart is nog niets bekend gemaakt.

Uitvaart Claes Oldenburg, kunstenaar is overleden in New York City

Oldenburg stond bekend om het maken van gigantische sculpturen van heel alledaagse voorwerpen. Zelf noemde hij de kunstwerken ‘kolossale monumenten’. Het werk van Oldenburg vind je in alle belangrijke musea in de wereld; van New York tot Bilbao tot aan het Kroller Muller museum in het Nederlandse Otterlo. Oldenburg gold als een van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw. Zijn meest bekende werk is zeker de Clothespin; een veertien meter hoge stalen wasknijper die een plek kreeg pal tegenover het stadhuis van Philadelphia. Wat Oldenburg ons nalaat is kunst dat zijn weerga niet kent en dat gelukkig in grote mate bewaard zal blijven.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Claes Oldenburg? Dat kan hier op de website AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

5/5 - (7 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie