Top 10 muziek op een begrafenis of crematie

Top 10 muziek begrafenis of crematie
Top 10 muziek begrafenis of crematie

Veel mensen vinden muziek ontzettend belangrijk bij een begrafenis of crematie. Muziek geeft een persoonlijke touch aan de dienst. Daarbij komt dat muziek veel emoties kan losmaken en mensen hun tranen even de vrije loop kunnen laten tijdens het horen van een mooi lied, wat belangrijk is voor het rouwproces. Daarnaast is de muziek die wordt gedraaid tijdens een begrafenis of crematie vaak een blijvende herinnering aan de uitvaart of de persoon zelf. Maar de juiste begrafenismuziek kiezen valt nog niet altijd mee. In deze blog lees je wat op dit moment de top 10 muziek is voor op een begrafenis of crematie.

Wat zijn de trends in muziek op een begrafenis? Bestaat er zoiets als een top 10?

Meestal wordt er voor muziek gekozen die de overledene zelf erg mooi vindt of muziek die goed bij de persoonlijkheid van de overledene past. Er wordt vaak gekozen voor klassiekers die al jaren meegaan in de muziek top 10 voor een begrafenis. Maar soms zien we dat ook de keuze voor muziek op een begrafenis afhankelijk is van trends en welke muzieknummers op dat moment populair zijn in de hitlijsten. De top 10 muziek voor begrafenissen bestaat dus zeker, maar is aan verandering onderhevig.

Muziek top 10 voor een begrafenis of crematie

Dit zijn de meest gekozen muzieknummers voor op een begrafenis of crematie:

  1. Ave Maria – in diverse uitvoeringen
  2. Time to say goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman
  3. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
  4. My Way – Frank Sinatra
  5. ’n Trein naar Niemandsland – Frans Bauer
  6. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato
  7. We’ll meet again – Vera Lynn
  8. The Rose – André Rieu
  9. Waarheen, waarvoor – Mieke Telkamp
  10. Halleluja – in diverse uitvoeringen

Bron: Monuta

Kenmerken voor de top 10 begrafenismuziek

Vaak zijn het niet perse de artiesten waar men voor kiest bij een begrafenis maar het nummer op zich. Dat zie je ook terug in de muziek top 10 voor een begrafenis, de titels die hierboven genoemd worden zijn veelal in meerdere uitvoeringen uitgebracht. Wat opvalt in de top 10 muziek voor een begrafenis is dat veel liederen van Nederlandse bodem zijn. Misschien omdat we in onze moedertaal toch het beste ons gevoel kunnen uitten.

Wat zijn jouw uitvaartwensen? Het is eenvoudig om je uitvaartwensen vastleggen

5/5 - (23 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert

Plaats een reactie