Op welke manier kun je tijdens de Coronacrisis veilig condoleren?

condoleren tijdens Coronacrisis

Het nieuws puilt ervan uit, het is nu jammer genoeg al het woord van 2020 en je kunt er echt niet meer omheen: de Coronacrisis. Het is vreselijk en beangstigend om te zien dat een virus wereldwijd voor zoveel ophef en chaos kan zorgen. En dat niet alleen, want het virus is dodelijk en helaas heeft het wereldwijd al veel te veel slachtoffers gemaakt. Wij hopen natuurlijk dat jullie allemaal gezond blijven, maar wat nou als een dierbare van jou komt te overlijden ten gevolge van het Coronavirus en is diegene dan besmettelijk? Het RIVM vertelt ons alleen maar wat we niet meer mogen, maar wat kan nog wel? Hoe kan je nu iemand condoleren tijdens de Coronacrisis? Je leest er meer over in dit artikel.

Wat is wel en niet toegestaan omtrent het condoleren tijdens Coronacrisis?

Er komen zoveel nieuwe regels op ons af als het om ons sociale leven gaat. Wat mag nu precies wel en wat mag niet? In dit artikel lees je hoe jij een nabestaande kunt condoleren tijdens de Coronacrisis. Hetgeen wat absoluut de belangrijkste regel is, is dat je altijd 1,5 meter afstand tot elkaar dient te houden. Dit maakt het geven van een hand, een paar zoenen of een hand op de schouder van de nabestaande direct onmogelijk. Het is niet de bedoeling dat je iemand aanraakt. Maar hoe zorg je er dan voor dat jij toch je medeleven op een passende manier kunt uiten bij het condoleren tijdens de coronacrisis?

Je wil natuurlijk laten blijken dat je er voor de nabestaande bent, je wil jouw medeleven tonen en wellicht heb je ook het gevoel dat je de nabestaande wil troosten. Helaas mag je niemand aanraken en is het belangrijk dat jullie te allen tijde afstand van elkaar houden. Maar ook op afstand kan jij jouw gevoel en troost op de ander overbrengen. Hieronder kan je wat inspiratie opdoen.

Inspiratie om te condoleren tijdens Coronacrisis

Op welke manier kan jij iemand om wie je geeft condoleren tijdens de Coronacrisis? Ten eerste is het juist nu met de Coronacrisis belangrijk dat het geschreven en gesproken woord niet wordt onderschat. Je zou dus een troostende boodschap op kunnen nemen en deze kunnen versturen, of je zou een korte speech kunnen houden op het moment dat je de nabestaande voor je ziet. Mooie woorden en het feit dat je de moeite neemt om deze met de nabestaande te delen, bieden vaak al veel troost. Daarnaast is een lieve kaart ook altijd goed.

Sommigen zijn wat minder goed in zichzelf uitdrukken in woorden. Helaas is lichamelijk contact als een hand geven, knuffel of kus niet toegestaan. Wanneer jij jouw condoleance in een gebaar wil uiten, zou je bijvoorbeeld je handen op je hart kunnen leggen. Het vormen van een hart met je handen of een vliegende handkus geven mag ook en zal zeker gewaardeerd worden door diegene die de boodschap ontvangt.

Condoleren tijdens corona op begrafenis of crematie
Voorbeelden van condoleren tijdens coronacrisis. Afbeelding is afkomstig van DELA Uitvaartverzekering

Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl kan jij verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken

Wanneer jij een uitvaartverzekering wil afsluiten, doe je dat natuurlijk het liefst bij een verzekeraar met een scherp tarief en een goede reputatie. De laatste jaren is de concurrentie tussen uitvaartverzekeraars ietwat toegenomen, vandaar dat jij als potentiële klant nu meer keuze hebt. Om de keuze voor de juiste verzekeraar makkelijker te maken, hebben wij op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl een uitgebreid overzicht voor je ontwikkeld. Op onze website kan jij namelijk een uitvaartverzekering vergelijken. Zo ben je er zeker van dat je voor een verzekeraar kiest die bij jouw situatie past. Wij vinden het belangrijk dat jij een waardig en speciaal afscheid krijgt, waar rekening wordt gehouden met jouw laatste wensen. Wij geven je alleen advies, de keuze die je uiteindelijk maakt is helemaal aan jezelf.

Rate this page
Redactie