Omdat jij het zo had gewild…

Als je denkt aan afscheid nemen, verwacht je niet dat het afscheid soms veel te vroeg komt. In een minuut kan je leven op zijn kop staan, terwijl de wereld gewoon doordraait. Op die 4e december vorig jaar, was jij er ineens niet meer.

En wat het meest typisch is, jij overleed in deze periode, jouw mooiste feest van het jaar. Sinterklaas, jij speelde hem, leefde voor de lach van de kinderen, mijn toffe neef. Jij werd gezien als de echte Sinterklaas van onze regio. Nog maar 41 jaar jong, vader van een prachtige dochter en een vriend van iedereen.

De dag voordat je stierf, gaf je nog een geweldige show weg. Ik zag je foto’s en filmpjes voorbijkomen op social media. Ik glimlachte nog, en dacht: “mijn gekke neef, die leeft echt voor dit feest.”Die avond ging je slapen, maar je werd niet meer wakker. Het nieuws sloeg in als een bom, niet te bevatten en ik heb er een jaar later nog steeds geen woorden voor.

Ik kom net van een Sinterklaasfeest, omdat mijn kleine jongen jouw liefde voor de Sint deelt. En elke keer moet ik lachen en huilen tegelijk. Dit feest zal nooit meer hetzelfde zijn. Maar voor jou vieren wij het, zelfs door onze tranen en het intens verdriet heen. Omdat jij het had gewild, jij die zo gemist wordt door ons allemaal. Op 5 december vieren wij een feestje voor jou, en koesteren wij de herinneringen die jij ons hebt gegeven. Ik weet zeker dat jij zou genieten van de traditie die we voor jou in ere houden. Dag sinterklaasje.

Rate this post
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)

Plaats een reactie