Kattenverzekering crematie

Kattenverzekering crematie

Jouw kat verdient het zachtste mandje, het lekkerste eten, de leukste speeltjes en ook het mooiste afscheid. Een kattenverzekering crematie zorgt ervoor dat jij op een liefdevolle en eerbiedige manier afscheid kan nemen van jouw kat. Maar hoe gaat een dierencrematie in zijn werk? Wat kan je hierbij verwachten en wat moet je zelf allemaal regelen op het moment dat jouw kat komt te overlijden? Een kattenverzekering met crematie optie biedt uitkomst op het moment dat jouw kat helaas bij je is weggevallen. In dit artikel leer je meer over kattencrematies en krijg je tips over het afsluiten van een kattenverzekering crematie.

Kattenverzekering Omschrijving


RatingRatingRatingRatingRating
Bereken premie >
Petplan Kattenverzekering - Crematie
Petplan is een populaire huisdierenverzekeraarHet is mogelijk om voor een aanvullend pakket voor crematie te kiezen. 80% van de kosten voor individuele of collectieve crematie inclusief vervoer na het overlijden worden dan vergoedt.

Je eigen bijdrage is 20% van de kosten voor crematie en vervoer. Bereken vrijblijvend je premie

petplan

of Bereken je premie


RatingRatingRatingRating
Bereken premie >
OHRA Kattenverzekering - Crematie
OHRA biedt al jarenlang met succes de kattenverzekering aan. Met de dekking Crematie vergoeden ze € 250,- voor de crematie en het vervoer. Bereken vrijblijvend je premie
ohra

of Bereken je premie


RatingRatingRating
Bereken premie >
HEMA Kattenverzekering - Crematie
Met de HEMA Kattenverzekering is het mogelijk om te kiezen voor de crematiedekking. Deze aanvullende dekking kattenverzekering vergoedt de kosten van de crematie van jouw kat en de kosten die verbonden zijn aan het vervoer naar een Nederlands crematorium naar keuze.Bereken vrijblijvend je premie

hema

of Bereken je premie


RatingRatingRating
Bereken premie >
Inshared Kattenverzekering - Crematie
Als je bij Inshared Kattenverzekering kiest voor het Huisdier & Zorg 100% pakket dan krijg je een crematie 100% vergoed. Bereken vrijblijvend je premie

inshared Uitvaart

of Bereken je premie

Kattenverzekering crematie: hoe ziet een dierencrematie eruit?

Een kattenverzekering crematie dekt de kosten voor de crematie van jouw kat. Op het moment dat je een aanvullende huisdierenverzekering hebt afgesloten, helpt de verzekeraar je met het regelen van de crematie. De verzekeraar keert echter geen geldbedrag aan je uit waarmee je de crematie kunt bekostigen. Een kattenverzekering crematie helpt je in natura met de crematie van jouw kat. Dit betekent dat de verzekeraar de crematie in samenspraak met jou en het dierencrematorium uitvoert. Je hoeft hier verder geen extra geld voor te betalen dan de maandelijkse premie die je altijd al overmaakte.

Als jouw kat overlijdt kan je ervoor kiezen om het dier zelf naar het crematorium te brengen. De tweede optie is dat je jouw kat bij de dierenarts laat ophalen door medewerkers van het dierencrematorium. Nadat de kat in het crematorium is aangekomen, wordt het dier in een mand in een gekoelde ruimte bewaard. Het dier mag tot 7 dagen lang boven aarde blijven. In die 7 dagen heb jij de tijd en ruimte om afscheid te nemen van de kat. Je krijgt privacy tijdens het afscheidsmoment en daarnaast sta je vrij in hoe jij de ceremonie het liefste vormgeeft. Je zou muziek kunnen draaien, een gedicht of anekdote kunnen voorlezen en je kan ook met het hele gezin afscheid komen nemen als je dat wil. Na de ceremonie wordt de kat gecremeerd. De as kan je laten uitstrooien over de Noordzee of je mag het mee naar huis nemen. Dan kan je de kat een fijne plek in huis geven zodat je hem/haar nog kan herdenken.

Is een kattenverzekering crematie mogelijk voor elke kat?

Een kattenverzekering met crematie is voor elke kat af te sluiten. Ongeacht de leeftijd van het dier en of het om een raskat gaat of niet. Let wel op dat de maandelijkse premie bij raskatten en wat oudere katten wel iets hoger kan liggen. Raskatten hebben namelijk een verhoogd risico op gezondheidsproblemen doordat deze dieren vaak te ver doorgefokt worden. Veel mensen nemen niet direct een huisdierenverzekering voor hun kitten, maar het is wel fijn als mogelijke medische kosten gewoon worden gedekt door een verzekeraar.

Vergelijk verschillende huisdierenverzekeraars op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl

De kattenverzekering met crematie zit vaak in een aanvullende verzekering. Laat je daarom goed informeren op het moment dat je een kattenverzekering crematie gaat afsluiten. Een aanvullende kattenverzekering kost niet veel geld. Daarom is het zo fijn als je goed verzekerd bent. Want op het moment dat jouw kat medische zorg of uitvaartzorg nodig heeft, kunnen de kosten wel erg hoog oplopen. Je hebt jouw kat genomen omdat je graag voor hem/haar wil zorgen. Dan is het belangrijk dat je ook de juiste zorg en instanties kan inschakelen op het moment dat jouw dier dat nodig heeft. Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl kan je de verschillende huisdierenverzekeringen met elkaar vergelijken. Je vindt er een overzichtelijke lijst terug met goede verzekeraars voor jouw kat. Een goed verzekerde kat kan namelijk het afscheid krijgen wat jij hem/haar graag wil geven. Vol liefde en waardigheid.

Rate this page
Redactie