Groeien na de uitvaart: planten, bloemen en bomen met as

uitvaartverzekeringTegenwoordig kiezen we steeds vaker voor een crematie wat betreft de invulling van onze uitvaart. De kosten van een crematie liggen doorgaans (afhankelijk van de invulling van de diensten) wat lager dan die bij een begrafenis. Maar wat doe je met de as na de crematie van een dierbare? Natuurlijk kun je kiezen voor het uitstrooien van de as op een persoonlijke plek. Toch kleven hier vaak bezwaren aan en heb je de behoefte om iets tastbaars over te houden na het overlijden van jouw geliefde.

Leven na de crematie

Je kunt kiezen voor het planten van een mooie boom, die je desgewenst zelfs in de eigen tuin mag planten. Deze boom kun je met een bio-urn (er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, waarvan de prijzen rond de 130 Euro liggen) planten. In de urn plaats je (een gedeelte van) de as van jouw dierbare overledene. Je kunt bijvoorbeeld met een Bios Urn kiezen voor het planten van een boom, een heester, of zelfs een mooie bloeiende plant. Zolang je kiest voor een plant die in Nederland goed gedijt, kun je een zaailing in de urn laten groeien die jij het mooist vindt. Zo groeit de plant op de as, die vol mineralen en voedingsstoffen zit.

Een bijzondere gelegenheid na de crematie

Wil je iets bijzonders doen na de crematie, waarbij de nabestaanden deel worden van de herinnering aan de overledene? Dan kun je ervoor kiezen om samen (enkele weken na de crematie) de boom of andere plant een plek te geven. Je kunt zelfs een speciale herinneringstuin aanleggen. Zo heb je geen urn vol as in huis, is er altijd een plek om naar terug te keren en kun je de persoonlijkheid van de overledene op een mooie manier eren. Bij het invullen van de plannen voor jouw uitvaartverzekering kun je tevens vastleggen dat je wilt dat jouw as met een boom geplant wordt. Zo draag je zelfs bij aan een goed milieu!

5/5 - (8 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)

1 gedachte over “Groeien na de uitvaart: planten, bloemen en bomen met as”

  1. Ik heb de as van mijn hond in een urn. Ik wil daar graag een bloeiende buitenplaneten op laten groeien, maar voor mij de vraag welke zal het het beste doen. Ik zou het erg vinden als ik de verkeerde kocht en deze na een jaar dood zou gaan. zou u mij kunnen adviseren Hartelijk dank

    Beantwoorden

Plaats een reactie