Huisdierenverzekering begrafenis

huisdierenverzekering begrafenis

Huisdieren zijn belangrijk voor het gezin. Vooral jonge kinderen leren zich zorgzaam te gedragen op het moment dat zij voor hun huisdier moeten zorgen. Wanneer je een dier in huis haalt, bouw je er altijd een band mee op. De huisdieren zijn onderdeel van de familie en maken samen met het gezin van alles mee. Een huisdier is daarom een grote verantwoordelijkheid en het is belangrijk dat je een huisdier als een hond, kat of paard laat verzekeren. Want wanneer het dier ziek wordt, kunnen de kosten erg hoog oplopen. Dan is het fijn als je ervoor verzekerd bent. Ook als je huisdier komt te overlijden is het belangrijk dat je een huisdierenverzekering begrafenis hebt. Maar mag je eigenlijk zomaar jouw hond of kat in de tuin begraven? Je leest er meer over in dit artikel.

Benieuwd? Zie de mogelijkheden bij huisdierenverzekeringen:

Huisdierenverzekering Omschrijving


RatingRatingRatingRatingRating
Bereken premie >
Petplan Huisdierenverzekering - Crematie
Petplan is een populaire huisdierenverzekeraar. Het is mogelijk om voor een aanvullend pakket voor crematie te kiezen. 80% van de kosten voor individuele of collectieve crematie inclusief vervoer na het overlijden worden dan vergoedt.

Je eigen bijdrage is 20% van de kosten voor crematie en vervoer. Bereken vrijblijvend je premie

petplan

of Bereken je premie


RatingRatingRatingRating
Bereken premie >
OHRA Huisdierenverzekering - Crematie
OHRA biedt al jarenlang met succes de huisdierenverzekering aan. Met de dekking Crematie vergoeden ze € 250,- voor de crematie en het vervoer. Bereken vrijblijvend je premie
ohra

of Bereken je premie


RatingRatingRating
Bereken premie >
HEMA Huisdierenverzekering - Crematie
Met de HEMA Huisdierenverzekering is het mogelijk om te kiezen voor de crematiedekking. Deze aanvullende dekking huisdierenverzekering vergoedt de kosten van de crematie van jouw kat en de kosten die verbonden zijn aan het vervoer naar een Nederlands crematorium naar keuze.Bereken vrijblijvend je premie

hema

of Bereken je premie


RatingRatingRating
Bereken premie >
Inshared huisdierenverzekering - Crematie
Als je bij Inshared Huisdierenverzekering kiest voor het Huisdier & Zorg 100% pakket dan krijg je een crematie 100% vergoed. Bereken vrijblijvend je premie

inshared Uitvaart

of Bereken je premie

Huisdierenverzekering begrafenis: mag je zomaar jouw huisdier begraven?

Een kleine vogel of een knaagdier kan je makkelijk in je eigen tuin begraven. Maak meteen een mooie gedenkplek met de kinderen en het beestje heeft een liefdevolle laatste rustplaats. Maar grotere huisdieren als honden en katten mag je niet altijd in je eigen tuin begraven. De huisdierenverzekering begrafenis is er op het moment dat jouw dier niet in je eigen achtertuin begraven kan worden. Per gemeente gelden er namelijk andere regels of je jouw grote huisdier wel of niet in de tuin mag begraven. Lees je daarom altijd goed in en laat je uitvoerig informeren voor je beslist om jouw huisdier in de tuin te begraven. Er kan namelijk sprake zijn van een hoge boete als jij jouw huisdier in de tuin begraaft, terwijl dit in jouw gemeente verboden is.  

De huisdierenverzekering begrafenis zorgt ervoor dat de kosten van de begrafenis van jouw huisdier in natura worden uitbetaald. Dit houdt in dat de verzekeraar ervoor zorgt dat je jouw dier op een dierenbegraafplaats kunt neerleggen. De kosten die daarbij komen kijken, hoef je niet te betalen wanneer je de huisdierenverzekering begrafenis hebt afgesloten. Op het moment dat jouw verzekerde huisdier is overleden meld je dit bij de verzekeraar en dan kunnen jullie samen actie ondernemen om het dier te begraven.

Waaruit bestaat een huisdierenverzekering begrafenis?

Er zijn verschillende soorten huisdierverzekeringen op de markt. De basisverzekering dekt je vaak al tegen korte dierenartsbezoekjes, sommige medicijnen voor het dier en bijvoorbeeld een medisch onderzoek. De aanvullende verzekeringen dekken dan weer de kosten van een sterilisatie, castratie en wanneer je het huisdier mee op reis hebt, waarna het dier iets overkomt. Bij een aanvullende huisdierenverzekering begrafenis of crematie wordt ook de uitvaart van je huisdier gedekt. Een huisdierenverzekering begrafenis is dus belangrijk om af te sluiten op het moment dat je een wat groter huisdier hebt.

Op het moment dat je een huisdierenverzekering begrafenis afsluit, kan je ervoor kiezen om jouw huisdier op een dierenbegraafplaats te begraven. Er bestaan meerdere dierenbegraafplaatsen door heel Nederland en dan kan jij jouw huisdier ook nog een keer op komen zoeken, als je daar behoefte aan hebt.

Vergelijk verschillende aanbieders van dierenverzekeringen

Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl vergelijk je niet alleen menselijke uitvaartverzekeringen. Je kan je nu ook verdiepen in bijvoorbeeld een huisdierenverzekering begrafenis. Wanneer jij plotseling afscheid moet nemen van jouw geliefde huisdier is dat een erg verdrietige en ook emotionele belevenis. Huisdieren betekenen veel voor de mens en vaak worden de dieren in huis ook tot het gezin meegerekend. Vandaar dat het heel logisch is om een waardig afscheid voor jouw huisdier te organiseren. Wanneer je een hond, kat of paard hebt is het aan te raden om een huisdierenverzekering af te sluiten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl bied je een totaaloverzicht van welke verzekeraars er op de markt zijn. Op die manier zorg je ervoor dat jouw huisdier een passend en waardig afscheid krijgt.

Rate this page
Redactie