Hondenverzekering crematie

hondenverzekering crematie

Wat vervelend dat je afscheid moet nemen van jouw hond. Het verdriet wat je voelt kan wellicht verzacht worden als je een liefdevol afscheid voor jouw huisdier kan regelen. Met een hondenverzekering inclusief crematie, kan je de as van jouw overleden hond zelfs een mooie plek in huis bieden. Een hondenverzekering crematie kan je bij veel verschillende verzekeraars afsluiten. Er zijn dan wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo mag je in bepaalde gemeenten niet zomaar jouw hond in de tuin begraven en gelden er ook regels voor het cremeren van jouw huisdier. In dit artikel ontvang je een aantal tips als je nog op zoek bent naar een hondenverzekering inclusief crematie.

Vergelijk huisdierenverzekering met module crematie:

Hondenverzekering Omschrijving


RatingRatingRatingRatingRating
Bereken premie >
Petplan Hondenverzekering - Crematie
Petplan is een populaire huisdierenverzekeraar. Het is mogelijk om voor een aanvullend pakket voor crematie te kiezen. 80% van de kosten voor individuele of collectieve crematie inclusief vervoer na het overlijden worden dan vergoedt.

Je eigen bijdrage is 20% van de kosten voor crematie en vervoer. Bereken vrijblijvend je premie

petplan

of Bereken je premie


RatingRatingRatingRating
Bereken premie >
OHRA Hondenverzekering - Crematie
OHRA biedt al jarenlang met succes de hondenverzekering aan. Met de dekking Crematie vergoeden ze € 250,- voor de crematie en het vervoer. Bereken vrijblijvend je premie
ohra

of Bereken je premie


RatingRatingRating
Bereken premie >
HEMA Hondenverzekering - Crematie
Met de HEMA hondenverzekering is het mogelijk om te kiezen voor de crematiedekking. Deze aanvullende dekking hondenverzekering vergoedt de kosten van de crematie van jouw kat en de kosten die verbonden zijn aan het vervoer naar een Nederlands crematorium naar keuze.Bereken vrijblijvend je premie

hema

of Bereken je premie


RatingRatingRating
Bereken premie >
Inshared Hondenverzekering - Crematie
Als je bij Inshared hondenverzekering kiest voor het Huisdier & Zorg 100% pakket dan krijg je een crematie 100% vergoed. Bereken vrijblijvend je premie

inshared Uitvaart

of Bereken je premie

De voordelen van een hondenverzekering crematie

Een hondenverzekering in het algemeen wordt altijd aangeraden op het moment dat je een hond aanschaft. Of het nu om een puppy, puber of oudere hond gaat. Op elke leeftijd kan jouw trouwe viervoeter in de lappenmand terecht komen. Het is fijn als er op het moment van ziekte bij de hond een verzekeraar is die de medische kosten vergoed. En niet alleen de medische kosten kunnen hoop oplopen op het moment dat jouw hond ziek is. Als het dier door ziekte of plotseling komt te overlijden komen er ook nog kosten voor een uitvaart bij kijken. Vandaar dat je beter een hondenverzekering met crematie kan afsluiten.

De hondenverzekering crematie zorgt ervoor dat de verzekeraar en een diercrematorium samen de crematie van jouw hond verzorgen. Je kan er zelf voor kiezen of de medewerkers van het dierencrematorium de hond bij de dierenarts komen ophalen of dat je jouw overleden hond zelf naar het crematorium brengt. Eenmaal in het dierencrematorium aangekomen kan je passend afscheid nemen van je trouwe kameraad. Hieronder lees je hoe je de crematie van jouw hond kunt vormgeven.

Hondenverzekering crematie: hoe neem je afscheid van jouw dier?

Met een hondenverzekering crematie ben je gedekt voor de kosten van de crematie van jouw hond. De algemene procedure is voor ieder baasje hetzelfde, maar er zijn toch een aantal factoren waarmee jij het afscheid van jouw hond uniek kunt maken. De hondenverzekering crematie stelt je namelijk voor de keuze of je de hond individueel of collectief wil laten cremeren. Dit houdt in dat je ervan verzekerd kan zijn dat je alleen de as van jouw hond ontvangt, of dat je het dier met een aantal andere huisdieren tegelijk laat cremeren. Dan is het nadeel wel dat je niet zeker weet of je de as van jouw dier en ook een vreemd dier in bezit hebt.

Daarnaast kan je zelf een afscheidsmoment inplannen met jouw hond. Eenmaal in het crematorium mogen ze jouw huisdier tot 7 dagen lang bewaren in een speciaal gekoelde ruimte. Je kan dan een ceremonie houden waarmee je afscheid neemt van de hond. Je krijgt rust en ruimte om bijvoorbeeld nog een laatste keer met je dier te knuffelen en je kan ook een verhaal of gedicht voorlezen.

Vergelijk verschillende huisdierenverzekeringen op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl

Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl kan je nu snel en eenvoudig verschillende huisdierenverzekeringen met elkaar vergelijken. De site geeft je een overzichtelijke weergave van alle dierenverzekeringen die kwalitatief uitmuntend zijn. Daardoor kan je zelf uitzoeken welke verzekeraar je aanspreekt. Op het moment dat je een hondenverzekering inclusief crematie nodig hebt kan je bij Allesoveruitvaartverzekeringen.nl terecht. Dan weet je zeker dat je gedekt bent tegen de kosten op het moment dat je ervoor kiest om je overleden hond te laten cremeren. Een dierencrematie kan namelijk al snel in kosten oplopen. Maar op het moment dat je ervoor verzekerd bent is het makkelijk te regelen in samenspraak met de verzekeraar en een dierencrematorium naar keuze. Dan ben je er zeker van dat jouw trouwe viervoeter een waardig en betaalbaar afscheid krijgt.

Rate this page
Redactie