Hoe maak je een afscheid echt persoonlijk?

Op dit moment is het niet meer dan normaal dat wij onze inspiratie elders vandaan halen. We weten dat we veel kunnen leren van elkaar en in moeilijke tijden is het fijn, als je zelf iets minder hard hoeft na te denken. Vandaar dat inspiratie voor een uitvaart nu zo populair is. We geven veel om elkaar en ook om onszelf. Hoe fijn is het, als je uit gemeenschappelijk verdriet, toch iets moois kunt halen? Lees in deze blog wat de tips zijn op het gebied van uitvaart inspiratie.

Maak het bespreekbaar.

Ten eerste is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie uit jouw dierbare los te krijgen, wanneer je nog met hem/haar samen kunt zijn. Je kent jouw dierbare misschien wel door en door, maar wie weet hebben zij voor hun uitvaart wel hele specifieke wensen. Het is nooit leuk om over de dood te praten, of om erover na te moeten denken wanneer je nog vol in het leven staat. Wanneer jullie elkaars wensen kennen, kunnen jullie ook alvast nadenken over de praktische kant van jullie droomafscheid. Jullie zouden samen de uitvaartverzekering kunnen vergelijken.

Neem eens een goed glas wijn, en praat met elkaar over hoe jullie je afscheid voor je zien. Erover praten hoeft niet altijd een beladen ervaring te zijn. Natuurlijk kunnen jullie ook grapjes maken tussendoor, dit houdt het gesprek luchtig. Het is toch gek, dat je wel over elkaars droomleven, droomhuis, droombaan en droomgezin kunt praten, maar dat een droomafscheid soms zo een groot taboe blijkt te zijn. Hoe luchtiger je er zelf in staat, des te luchtiger de ander het gesprek met je aan zal gaan. En vergeet niet, emoties mogen getoond worden, dus omhels elkaar en laat die traan vooral rollen!

Inspiratie voor een persoonlijke uitvaart.

Hoe kun je het afscheid van een dierbare persoonlijk maken? Dat is misschien een vraag die jij jezelf nu al tig keer gesteld hebt. Eigenlijk is het erg simpel om een uitvaart een persoonlijke touch mee te geven. Denk maar eens goed aan jouw dierbare, waar stond hij/zij voor? Wat waren de passies en hobby’s? Wat heb je met diegene meegemaakt? Welke anekdote is je altijd bijgebleven? Koester deze herinneringen, maar doe er vooral iets mee.

Inspiratie voor de uitvaart komt vanzelf in je naar boven borrelen als je er even de tijd voor neemt. Kies de lievelingsbloemen van jouw dierbare als rouwboeket. Of ga voor een rouwkaart met een mooie foto waarop jouw dierbare erg gelukkig was. Je zou de gasten kunnen vragen om iets kenmerkends mee te nemen, wat jullie allemaal aan jullie dierbare doet denken. Jullie zouden met zijn allen de lievelingsgerechten van de dierbare kunnen koken en dit daarna gezamenlijk opeten. En vergeet dan niet om het lievelingsdrankje te serveren. Want ja, een borrel is nu zeker wel wat jullie kunnen gebruiken.

De trends op het gebied van uitvaart inspiratie.

Jouw inspiratie voor een uitvaart, hopen wij door dit artikel een kleine boost te geven. Tegenwoordig is het vaak, hoe leuker of fijner de uitvaart, des te mooier de gehele ceremonie wordt. Natuurlijk is het traditionele afscheid iets wat we nog het meeste voorbij zien komen.

Maar er zijn nu nog zoveel meer mogelijkheden om inspiratie voor een uitvaart op te doen. Er worden steeds vaker andere locaties dan een rouwcentrum opengesteld voor een uitvaart. Je kunt nu zelfs terecht in kastelen, strandtenten of de plaatselijke sportclub.

Je zou altijd nog de uitvaartverzekering kunnen vergelijken, om erachter te komen welke kosten wel of niet gedekt worden. Zo zou je in plaats van voor een zwarte rouwwagen, kunnen kiezen voor een rouwmotor of een loopkoets. Ook is het nu een trend om voor een andere opstelling te kiezen, dan al die rijen mensen achter elkaar. Zo zou je voor een U-vorm of een kring kunnen gaan. Dat maakt de sfeer tijdens het afscheid stukken intiemer. Maar, doe vooral wat goed voelt.

Rate this post
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)

2 gedachten over “Hoe maak je een afscheid echt persoonlijk?”

  1. Het is inderdaad meer dan normaal dat je inspiratie elders vandaan haalt. Ook is het niet gemakkelijk om te bedenken wat je zelf zou willen wanneer het gaat om het thema uitvaart. Ik geloof overigens ook dat het bespreekbaar maken van je wensen je goed op weg kan helpen.

    Beantwoorden
  2. Bedankt voor het delen van deze informatie over het persoonlijk maken van een uitvaart. Ik geloof dat het altijd blijkt om wensen vooraf vast te leggen als dat mogelijk is. Het bespreekbaar maken van dit onderwerp is daarom ook van groot belang.

    Beantwoorden

Plaats een reactie