Heeft het Coronavirus invloed op de dekking van mijn uitvaartverzekering?

dekking coronavirus uitvaartverzekering

Het is vreselijk hoe erg en snel het Coronavirus in Nederland om zich heen slaat. Er zijn al vele doden gevallen door toedoen van dit nare virus. De hele uitvaartbranche gaat op de schop. Men probeert zich telkens aan de laatste wet- en regelgeving rondom het virus aan te passen. Wellicht heb je een uitvaartverzekering en maak jij je nu druk omtrent de dekking Coronavirus uitvaartverzekering. Er is op dit moment erg veel onduidelijk en onzeker. Vandaar dat wij van Allesoveruitvaartverzekeringen.nl je graag op de hoogte blijven houden. In dit artikel lees je meer over welke invloed het Coronavirus op de dekking van jouw uitvaartverzekering heeft.

Wat is de invloed van het Coronavirus op de dekking van jouw uitvaartverzekering?

Heb jij een uitvaartverzekering en vraag jij je af wat de invloed van het Coronavirus op de dekking van jouw uitvaartverzekering is? Dan is dat zeker een gegronde vraag op dit moment. Gelukkig kunnen wij je mededelen dat het Coronavirus géén invloed heeft op jouw dekking. Meerdere uitvaartverzekeraars geven al aan dat jij je geen zorgen hoeft te maken als je door het virus zou komen te overlijden. Wanneer je verzekerd bent voor de kosten van jouw uitvaart, blijven zij het geld uitkeren op het moment dat je niet meer in leven bent. De reden van jouw overlijden maakt hierbij niet uit.

Het is wel goed om te weten dat de invulling van jouw uitvaart zou kunnen afwijken van wat je in eerste instantie voor ogen had. De uitvaartondernemers dienen de strenge regels vanuit het RIVM te allen tijde na te leven. Wanneer je overlijdt aan het Coronavirus, dienen jouw nabestaanden dit te melden om besmetting na jouw dood te voorkomen. Dit kan ook betekenen dat er veel minder mensen op jouw uitvaart kunnen komen.

Dekking Coronavirus uitvaartverzekering: Waar kun je met vragen terecht?

Heb je vragen omtrent de invloed van het Coronavirus op de dekking van jouw uitvaartverzekering? Dan kan je vrijwel altijd bij jouw verzekeraar terecht. Uitvaartverzekeraars als DELA en Yarden hebben informatie over dit onderwerp op hun websites staan. Hierin geven zij aan dat wanneer je bij hen verzekerd bent, je verzekerd bent op het moment dat je komt te overlijden. Wanneer jouw overlijden wel of niet als gevolg van het Coronavirus heeft plaatsgevonden, krijg je nog steeds het verzekerde bedrag uitgekeerd. Vooralsnog geven meerdere verzekeraars aan dat er geen uitzonderingen of speciale regels gelden omtrent het komen te overlijden door het Coronavirus.

Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl hebben wij meerdere artikelen over het Coronavirus voor je geschreven. Wanneer jij je bijvoorbeeld afvraagt of iemand die door het virus is overleden nog besmettelijk is of hoe jij nu op een gepaste manier de nabestaanden kunt condoleren, omdat handen schudden niet meer kan, raden wij je aan om die artikelen ook door te lezen. Dus met vragen rondom onderwerpen zoals uitvaarten en het Coronavirus kan je bij ons terecht. Verder heeft het Rode Kruis een speciale hulplijn geopend waar je met vragen en onduidelijkheden terecht kunt. Wij raden ook aan om het nieuws in de gaten te houden.

Vergelijk verschillende verzekeraars via Allesoveruitvaartverzekeringen.nl

Een uitvaartverzekering dekt alle kosten die bij jouw uitvaart komen kijken. Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl kan je een uitvaartverzekering vergelijken. Dit is wel zo handig op het moment dat je een uitvaartverzekering wil vinden die bij je past. Sommige verzekeraars bieden je een duurdere verzekering aan dan de anderen. Het ligt er maar net aan welke uitvaartverzekeraar jouw voorkeur heeft. In de basis zijn bijna alle uitvaartverzekeringen hetzelfde. Wanneer je echter graag bijzondere wensen wil laten vastleggen, is het slim om navraag naar de mogelijkheden te doen bij de aanbieder, voordat je de verzekering afsluit. Het is in ieder geval goed om te weten dat het coronavirus geen invloed heeft op de dekking van jouw uitvaartverzekering.

Rate this page
Redactie