Gratis uitvaartverzekering

Gratis uitvaartverzekering afsluiten

Het is geen fijn onderwerp om over te moeten brainstormen. Maar de dood hoort nu eenmaal bij het leven. Vandaar dat het juist goed kan zijn om over jouw eigen afscheid na te denken. Uitvaarten kosten behoorlijk veel geld. De duurste uitvaartvorm is een begrafenis. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een crematie omdat dit grafkosten bij een begrafenis scheelt. Op het moment dat je een uitvaartverzekering afsluit ben je gedekt voor de kosten van jouw uitvaart. Je laat een bepaald bedrag verzekeren en dit wordt na jouw dood aan de nabestaanden uitgekeerd. Bestaat er een gratis uitvaartverzekering? Of ben je altijd een maandelijkse premie kwijt? Na het lezen van dit artikel weet je er meer over.

Voor kinderen is een uitvaartverzekering gratis, voor volwassenen is het slim over premies te vergelijken:

Uitvaartverzekeraar Omschrijving Bijzonderheden


Naturaverzekering
Bereken premie >
1. DELA Uitvaartverzekering
Naturaverzekering
✔️ Bekende uitvaartverzekeraar
✔️ Flexibel, je kunt de uitvaartverzekering makkelijk aanpassen aan je wensen
✔️ Geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst
✔️ Uitkering in diensten t.w.v. € 6750,- en vrij te besteden bedrag € 700,-voor de uitvaart
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
⭐⭐⭐⭐⭐
€ 4,99 p/m
Goedkoopste!
DELA

of Bereken je premie


Geldverzekering
Bereken premie >
2. DELA Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Bekende uitvaartverzekeraar
✔️ Flexibel, je kunt de uitvaartverzekering makkelijk aanpassen aan je wensen
✔️ Geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst
✔️ Geldbedrag om de uitvaart te regelen
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
⭐⭐⭐⭐⭐
€ 7,85 p/m
Bepaal alles zelf
Lees meer over deze uitvaartverzekering, klik hier!

of Bereken je premie

3. Twenthe Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
❌ Niet hier af te sluiten
€ 10,79 p/m
Niet af te sluiten

4. ASR Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
❌ Niet hier af te sluiten
€ 11,69 p/m
Niet af te sluiten

5. De Laatste Eer Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
❌ Niet hier af te sluiten
€ 12,70 p/m
Niet af te sluiten

6. De Laatste Eer Assen Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
❌ Niet hier af te sluiten
€ 12,72 p/m
Niet af te sluiten
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 7500,-, jaarlijkse indexatie: nee, duur betaling en type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

Gratis uitvaartverzekering: feit of fabel?

Hier kunnen we kort maar krachtig over zijn. Een gratis uitvaartverzekering bestaat niet op het moment dat je 18 jaar en ouder bent. Elke volwassene die een uitvaartverzekering wil afsluiten moet hier een maandelijkse premie voor betalen. Maar op het moment dat je kinderen hebt en verzekerd bent, hebben jouw kinderen tot 18 jaar wel een gratis uitvaartverzekering. Zij kunnen namelijk gratis meeverzekerd worden op het moment dat jij een uitvaartverzekering afsluit. Maar op het moment dat de kinderen 18 jaar of ouder zijn, moeten zij ook een maandelijkse premie gaan betalen.

Het is ook mogelijk om jouw kinderen tot 18 jaar een eigen uitvaartverzekering te geven. Je betaalt dan wel meer maandelijkse premie maar op het moment dat je kind 18 wordt, kan hij/zij de uitvaartverzekering tegen een veel gunstiger tarief overnemen. Dus dat is ook nog een mooie optie om over na te denken. Het is overigens niet verplicht om een uitvaartverzekering voor jezelf en/of de kinderen af te sluiten. Maar het voorkomt wel dat jouw nabestaanden voor de kosten van jouw uitvaart opdraaien.

Wat zijn de mogelijkheden voor een gratis uitvaartverzekering?

Een gratis uitvaartverzekering voor volwassenen bestaat dus niet. Maar waarom kan je niet kiezen voor een gratis uitvaartverzekering? Dit heeft alles te maken met het feit dat er altijd uitvaarten betaald zullen moeten worden uit de gezamenlijke pot met geld van alle verzekerden. Op het moment dat je een gratis uitvaartverzekering zou aanbieden, zou er geen geld uit premies binnen komen. En zonder geld wat binnen komt, kan er ook geen geld uitgegeven worden. De maandelijkse premie zorgt er dus voor dat er uiteindelijk uitvaarten bekostigd kunnen worden. Een gemiddelde uitvaart kost al snel rond de 8.000 euro. Dus het is voor de verzekeraars belangrijk dat er premies worden afgedragen.

Op het moment dat je zelf een uitvaartverzekering afsluit is het voor jouw kinderen tot 18 jaar overigens wel mogelijk om zonder meer te betalen, meeverzekerd te worden. Dus je kan stellen dat het voor kinderen onder de 18 jaar van ouders met een uitvaartverzekering mogelijk is om een gratis uitvaartverzekering te hebben. Maar de conclusie luidt als volgt: voor volwassenen is dit absoluut niet mogelijk.

Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl lees je meer over verschillende verzekeraars

Een gratis uitvaartverzekering bestaat niet. Wel is er in dit artikel duidelijk geworden dat kinderen tot en met 18 jaar gratis met jou meeverzekerd kunnen worden. Dus wanneer je een uitvaartverzekering voor jezelf afsluit zijn de kinderen tot 18 jaar wel gratis verzekerd. Let wel op wanneer je een uitvaartverzekering afsluit met het doel om een gratis uitvaartverzekering voor jouw kinderen tot 18 jaar te krijgen. Niet alle aanbieders hebben namelijk de optie om jouw kinderen tot die leeftijd gratis mee te verzekeren. Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl kan je eenvoudig en snel een uitvaartverzekering vergelijken. Zo ben je er zeker van dat je een uitvaartverzekering afsluit die bij jou en je gezin past.

Rate this page
Redactie