Een opruimcoach bij overlijden inhuren om de spullen van je dierbare uit te zoeken

opruimcoach bij overlijden

Het is vreselijk om een dierbare te moeten missen. De uitvaart regelen kost je tijd en energie. Wanneer het de dag van de begrafenis of de crematie is voel jij je een beetje geleefd. Als alles goed verloopt en je voor een persoonlijke uitvaart hebt gezorgd, zal jij je een stuk opgeluchter en fijner voelen. Dan blijkt dat jouw dierbare een huis vol spullen aan je achterlaat. Of misschien woonde hij/zij wel bij je in huis, waardoor alle spullen in jouw eigen huis liggen. Voor sommige mensen kan het lastig zijn om telkens aan de dierbare herinnert te worden door zijn/haar spullen te zien. Heb jij dit ook? Weet je niet zo goed waar je met opruimen dient te beginnen? Dan is een opruimcoach bij overlijden van een dierbare wellicht iets voor jou!

Wat doet een opruimcoach bij overlijden van jouw dierbare?

Wanneer je het emotioneel gezien zwaar vindt om de spullen van jouw dierbare op te ruimen, kan je een opruimcoach bij het overlijden van jouw dierbare inschakelen. De opruimcoach kan je helpen om structuur in de taken aan te brengen, maar hij/zij kan je ook emotioneel ondersteunen tijdens het proces. De coach kan je onder andere helpen om de administratie op orde te brengen en kan je begeleiden tijdens het stopzetten van allerlei lopende abonnementen. Vooral het luisterende oor en advies van de coach zorgt ervoor dat mensen zich niet alleen voelen tijdens het opruimen na het overlijden van een dierbare.

Tips van een opruimcoach bij overlijden van een dierbare

Het is emotioneel gezien zwaar om na het verlies van een dierbare zijn/haar spullen op te moeten ruimen. In dit artikel lees je een aantal tips van een opruimcoach bij overlijden van een dierbare. Wees je ervan bewust dat een aantal spullen emotionele waarde voor je hebben. Het is belangrijk dat je pas begint met het opruimen van de spullen op het moment dat je eraan toe bent. Laat het moment waarop jij aan de slag gaat door niemand anders bepalen dan door jezelf. Wanneer je de spullen graag met anderen opruimt, kan je hen vragen om je erbij te helpen. Op die manier sta je er tijdens het opruimen niet alleen voor en heb je iemand om de verhalen van de spullen mee te kunnen delen.

Verder is het een goede tip om het huis in opruimzones in te delen. Begin niet overal tegelijk maar werk de ruimten stuk voor stuk af. Zo blijft het overzichtelijk. Als laatste is het belangrijk dat je zorgvuldig bent. Zorg ervoor dat je de bestemming van de verhuisdozen groot op de dozen schrijft. Op die manier voorkom je dat je per ongeluk spullen doneert of weggooit die je eigenlijk had willen bewaren.

Zoek een uitvaartverzekeraar die bij jouw situatie past

Ben je er al over uit of een opruimcoach bij overlijden je zou kunnen helpen bij het leeghalen van het huis van jouw dierbare? Wanneer je meemaakt hoeveel geregel een uitvaart en de tijd erna is, denk je er wellicht over na om een uitvaartverzekering af te sluiten. Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit, betaal je een maandelijkse premie zodat je een bepaald bedrag kunt laten verzekeren. Het bedrag wat jij kiest hebben jouw nabestaanden tot hun beschikking op het moment dat je komt te overlijden. Je moet wel weten dat dit geld er is zodat jouw nabestaanden jouw uitvaart ermee kunnen bekostigen.

Er zijn veel verschillende verzekeraars op de markt. Hoe weet jij welke verzekeraar het beste bij jouw situatie en wensenpakket past? Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl is het mogelijk om een uitvaartverzekering te vergelijken. Wij hebben een handig en duidelijk overzicht voor je klaarstaan waarmee je binnen één oogopslag jouw opties kunt bekijken.

Rate this page
Redactie