Crowdfunding begrafenis

Crowdfunding begrafenis

Een crowdfunding begrafenis is echt iets van de 21e eeuw. Crowdfunding houdt in dat een bepaalde groep mensen, vaak vreemden van elkaar, samen bedragen inleggen om iets te kunnen financieren. Een crowdfunding project kan van alles zijn, je kan het inzetten voor een start-up, een wereldreis, het goede doel maar je kan dus ook een crowdfunding begrafenis starten. Bij een crowdfunding begrafenis zorgen donaties van personen ervoor dat de begrafenis betaald kan worden. Maar hoe werkt zo een crowdfunding en wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen?

Geen crowdfunding actie organiseren voor een nabestaande maar zeker weten dat een begrafenis goed geregeld wordt? Sluit dan een uitvaartverzekering af. Vergelijk hier:

Uitvaartverzekeraar Omschrijving Bijzonderheden


Naturaverzekering
Bereken premie >
1. DELA Uitvaartverzekering
Naturaverzekering
✔️ Bekende uitvaartverzekeraar
✔️ Uitkering in diensten t.w.v. € 6750,- en vrij te besteden bedrag € 700,-voor de uitvaart
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
Bereken je premie >
⭐⭐⭐⭐⭐
€ 4,99 p/m
Goedkoopste!
DELA

of Bereken je premie


Naturaverzekering
Bereken premie >
2. Monuta Uitvaartverzekering
Geldbedrag + diensten (professionele uitvaartverzorger)
✔️ Betrouwbare uitvaartonderneming & uitvaartverzekeraar
✔️ Deskundige Uitvaartverzorger t.w.v. € 2.200,- en vrij te besteden bedrag € 5300,- voor de uitvaart
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
Bereken premie >
⭐⭐⭐⭐⭐
€ 5,62 p/m
Kinderen altijd gratis meeverzekerd!
Monuta

of Bereken je premie


Naturaverzekering
Bereken premie >
3. Monuta Uitvaartverzekering
Geldbedrag + diensten (professionele uitvaartverzorger)
✔️ Betrouwbare uitvaartonderneming & uitvaartverzekeraar
✔️ Deskundige Uitvaartverzorger t.w.v. € 2.200,- en vrij te besteden bedrag € 6.800,- voor de uitvaart
✔️ Verzekerd bedrag: € 9000,- (dit biedt meer mogelijkheden voor je uitvaart)
Bereken premie >
⭐⭐⭐⭐⭐
€ 6,75 p/m
Lage premie bij hoger verzekerd bedrag
Monuta

of Bereken je premie


Geldverzekering
Bereken premie >
4. DELA Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Bekende uitvaartverzekeraar
✔️ Geldbedrag om de uitvaart te regelen
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
Bereken je premie >
⭐⭐⭐⭐⭐
€ 7,85 p/m
Bepaal alles zelf
Lees meer over deze uitvaartverzekering, klik hier!

of Bereken je premie

5. Ardanta Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 8050,-
€ 8,00 p/m
Niet hier af te sluiten
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 7500,-, premiebetaling: Zo lang mogelijk, jaarlijkse indexatie: nee, type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

Hoe regel je een crowdfunding begrafenis

Een begrafenis kost in Nederland al snel tussen de €8.000 en €11.000 euro. Want naast de ceremonie dienen er ook grafkosten betaald te worden. Een begrafenis is de duurste uitvaartvorm. Wanneer je een crowdfunding begrafenis wil starten, moet je eerst een geschikt online platform zien te vinden. Er zijn een aantal bekende en betrouwbare crowdfunding sites. Daarna is het belangrijk dat je een goed verhaal hebt. Zonder een idee of speciale boodschap achter de crowdfunding zal het heel lastig zijn om investeerders te vinden. Mensen beslissen niet zomaar om jouw begrafenis te financieren. Anders zou elke individu zijn begrafenis wel door anderen kunnen laten betalen.

Wanneer je een crowdfunding begrafenis hebt opgezet, is het zaak dat de actie onder de aandacht komt. Deel hem vooral op social media, dan heb je meer kans dat andere mensen van de actie afweten. Wanneer de crowdfunding viral gaat, is de kans groot dat je de begrafenis ervan kan betalen.

De voor- en nadelen van een crowdfunding befragenis

Wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van een crowdfunding begrafenis? Ten eerste is een groot voordeel het feit dat jouw nabestaanden niet voor de kosten van de begrafenis opdraaien. Wanneer de crowdfunding een succes is, kan het zelfs zijn dat je meer geld dan nodig ophaalt. Ook het overige geld mag je houden. Dit zou fijn zijn als je bijvoorbeeld nog schulden of iets dergelijks bij de nabestaanden achterlaat. Een nadeel is, dat jouw nabestaanden opeens met allerlei mensen te maken krijgen die zij niet kennen. Deze mensen kunnen soms ook negatieve reacties achterlaten. En in de tijd dat jouw nabestaanden rouwen is het niet fijn als anderen hun ongezouten mening geven.

Een ander nadeel aan een crowdfunding begrafenis is het feit dat je hier nooit 100% van op aan kunt. Het starten van een crowdfunding actie garandeert niet dat jouw begrafenis ervan bekostigt kan worden. Ga er dus nooit zomaar van uit dat andere mensen jouw financiële probleem toch wel oplossen met een crowdfunding project. Wie weet vinden mensen een andere crowdfunding op hetzelfde moment als die van jou wel interessanter. Dus zorg er altijd voor dat je rekening houdt met de kosten van een begrafenis.

Allesoveruitvaartverzekeringen.nl geeft je meer informatie over uitvaartverzekeringen

Niet iedereen sluit een uitvaartverzekering af. Het is aan te raden om het afsluiten van een uitvaartverzekering in overweging te nemen. Wanneer je overlijdt en niet verzekerd bent, kan een begrafenis veel geld gaan kosten. En het is niet te garanderen dat een crowdfunding begrafenis voor je gaat werken. Niet elke crowdfunding begrafenis haalt voldoende geld op om een hele uitvaart te financieren. Het is niet fijn als jouw nabestaanden afhankelijk zijn van de donaties van vreemden voordat zij jouw begrafenis kunnen betalen.

Vandaar dat het goed is om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken via Allesoveruitvaartverzekeringen.nl. Op deze site vind je een overzicht van de verzekeraars die er op de markt zijn. De één is weer meer uitgebreid dan de ander. Maar wanneer je ze zelf met elkaar vergelijkt vind je er vast eentje die goed bij je past. En dan hoef jij je geen zorgen meer te maken omtrent de kosten voor de begrafenis.

Rate this page