De as van een dierbare als herinnering

sierraad met asWanneer een dierbare komt te overlijden is het voor velen van ons een prettig idee om het graf te kunnen bezoeken en verzorgen na de uitvaart. Maar wat kun je doen wanneer er gekozen is voor een crematie? Er zijn manieren om de as van een overledene te gebruiken in een speciale urn, waaruit je bijvoorbeeld een boom kunt laten groeien. Toch kan het zo zijn dat je het een fijn idee vindt om wat as van jouw geliefde persoon bij je te kunnen dragen na de uitvaart.

De as in een sieraad laten verwerken

Tegenwoordig zijn er veel verschillende manieren waarop de as na een crematie kan worden verwerkt. Hierbij wordt slechts een klein gedeelte van de as gebruikt, waardoor de rest bijvoorbeeld kan worden uitgestrooid. Ook kan de as verdeeld worden over een aantal kleinere urnen of sieraden wanneer men dit wenst. Je kunt kiezen voor het laten vullen van een speciale hanger met de as. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om de as op een speciale manier te laten verwerken in een hanger, of in een stuk steen te laten gieten. Wanneer het neerkomt op het bewaren van het aandenken aan een geliefde is het tegenwoordig absoluut mogelijk om te kiezen voor een manier die exact bij je past. Zo kun je denken aan een ring, een hanger of een mooi beeldje, waarin men de as kan verwerken.

Maak niet direct een keuze

Neem de tijd wat betreft het nadenken over de bestemming van de as van jouw dierbare. Sta stil bij jouw eigen wensen en behoeften en bekijk tevens of de overledene (bijvoorbeeld in een polis bij de uitvaartverzekeraar) zelf bepaalde wensen had wat betreft het uitstrooien van de as. Je hoeft het allemaal niet direct te bedenken. In tussentijd kun je de as zelf bewaren of in bewaring geven.

5/5 - (4 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)

Plaats een reactie