Kosten gemiddelde uitvaart

Wat zijn de kosten van een gemiddelde uitvaart?

De uitvaart is een van die zaken waar we helaas tijdens ons leven bij moeten stil staan. Het is een prettig idee om alles geregeld te hebben. Tevens is het voor onze nabestaanden een fijn idee dat er voorzieningen zijn getroffen voor de kosten gemiddelde uitvaart. Een polis voor een uitvaartverzekering dekt in principe de kosten gemiddelde uitvaart. Het staat de nabestaanden uiteraard vrij om eventuele extra diensten af te nemen. Hierbij kun je denken aan bloemen, extra kaarten, meer horeca-voorzieningen bij de uitvaart en meer volgauto’s.

De gedekte kosten gemiddelde uitvaart

Bij een polis voor het dekken van de kosten gemiddelde uitvaart moet je denken aan de zaken die hierin opgenomen zijn (wanneer het een natura verzekering betreft). Zo zijn hierbij inbegrepen het transport naar de uitvaartverzorger, de verzorging en het opbaren (thuis of in een centrum), de uitvaart (oftewel de begrafenis of crematie zelf) en bijvoorbeeld een ontvangst met koffie. Natuurlijk is een uitvaart zeer persoonlijk. Het is dan ook mogelijk om een ruimer bedrag te reserveren voor de kosten van de uitvaart. De kosten gemiddelde uitvaart betreffen voor een crematie een bedrag rond de 5000 Euro. Voor een begrafenis moet al snel gedacht worden aan een bedrag dat rond de 7000 Euro ligt, afhankelijk van de beschikbaarheid van graven en de te betalen grafrechten.

Een proefberekening voor de kosten gemiddelde uitvaart

Maak eenvoudig een proefberekening voor de kosten gemiddelde uitvaart op deze website. Zo ontdek je snel of je voldoende middelen beschikbaar zou hebben om bij jouw overlijden te betalen voor je uitvaart. Velen van ons regelen dit het liefst via een natura uitvaartverzekering, waarbij vanuit de verzekering alle uitvoerbare zaken rondom de uitvaart zijn vastgelegd. Hierdoor hoeven de nabestaanden geen moeilijke beslissingen te nemen en wordt alles vanuit de som die vrij komt vanuit de verzekering uitgevoerd. Door contracten van de verzekering met bijvoorbeeld uitvaartverzorgers kunnen de kosten gemiddelde uitvaart lager zijn en blijven, dan wanneer je alles zelf moet regelen of laten regelen.

Maak nu een proefberekening voor jouw kosten gemiddelde uitvaart en neem een moment de tijd om jouw nabestaanden zo goed mogelijk achter te laten wanneer jij overlijdt. Zo weet je zeker dat alles geregeld is en betaald wordt zonder dat zij hier zorgen over hoeven te hebben. Wij helpen je graag met advies over de bestaande natura verzekeringen en kapitaaal verzekeringen. Bepaal nu je wensen betreffende jouw uitvaart, het is een zorg minder!

Rate this page
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)