5 redenen waarom een hospice een uitkomst kan zijn

Hospice

Misschien heb je deze term weleens voorbij horen komen, maar lang niet iedereen is er bekend mee: een hospice. Een hospice is een instelling waar mensen hun laatste momenten kunnen doorbrengen in een liefdevolle, zorgzame en huiselijke omgeving. Bovendien is er altijd zorgpersoneel aanwezig, die ervoor zorgen dat het de patiënten aan niets ontbreekt. Eigenlijk kan je het als een soort hotel zien waar alles in het teken staat van een aantal mooie en fijne laatste dagen. Dit is een mooi alternatief voor mensen die in het ziekenhuis willen overlijden. Er zijn geen bezoektijden, de familie van de patiënt kan op elk gewenst moment langskomen en er kan vaak zelfs samen gedineerd worden in de gedeelde woonkamer of keuken. In dit artikel lees je alles over dit mooie initiatief.

Weet je welke mogelijkheden een hospice met zich meebrengt?

Je kunt niet zomaar voor een opname in een hospice kiezen. Voordat je hiervoor in aanmerking komt dien je namelijk een PTZ-indicatie van de huisarts, een specialist of een verpleegkundige mee te krijgen. Deze indicatie wordt afgegeven op het moment dat jouw levensverwachting minder dan 3 maanden wordt geschat. Wanneer je toegang krijgt, krijg je een eigen kamer toegewezen en mag je hier allerlei persoonlijke bezittingen mee naartoe nemen. Men maakt gebruik van speciale luchtmatrassen, zodat doorliggen wordt voorkomen. Er wordt van alles gedaan om het comfort van jou als patiënt voorop te stellen. Daarnaast is er 24 uur per dag personeel aanwezig wat volledig tot jouw beschikking staat.

Bij een hospice zorgt het personeel ervoor dat jij mooie, pijnloze en comfortabele laatste momenten meemaakt. Jouw kwaliteit van leven staat tot het allerlaatste moment voorop. Heb je nog een aantal vervulbare wensen? Dan kunnen die in het hospice zeker uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan een lekker frietje midden in de nacht, bepaalde muziek en nog veel meer. Jij bent het belangrijkste en alles staat tijdens de laatste momenten in het teken van jou!

Wat zijn de voordelen van een hospice?

Een hospice klinkt als een mooi en veilig initiatief. Er zijn tal van vrijwilligers die het verpleegkundig personeel in deze instellingen ondersteunen. De vrijwilligers kunnen ook worden ingezet om jou gezelschap te houden op het moment dat jouw familie even weg moet. De 5 beste voordelen van een hospice zijn hieronder weergegeven:
1. Het gaat om een kleinschalige, huiselijke locatie waar jij jouw laatste momenten zonder stress kunt doorbrengen.
2. Je hebt een privé kamer en mag zoveel persoonlijke spullen meenemen als je zelf fijn vindt.
3. Er zijn geen bezoektijden dus jouw geliefden en naasten kunnen langskomen wanneer zij kunnen en wanneer jij wil.
4. Er zijn geen vaste tijden, je mag zelf bepalen wanneer je slaapt, eet of drinkt, ook heb je inspraak in wat je kunt eten en drinken.  
5. Er zijn voldoende vrijwilligers aanwezig die je gezelschap kunnen houden en een praatje met je maken op het moment dat jouw eigen familie of vrienden niet langs kunnen komen.

Vergelijk verschillende uitvaartverzekeringen via Allesoveruitvaartverzekeringen.nl

Wanneer jij jouw uitvaartverzekering afsluit, wil je er zeker van zijn dat je voor een verzekeraar kiest die bij je past. Doordat er de laatste jaren steeds meer verzekeraars op de markt verschijnen, kan het lastig zijn om jouw keuze te maken. Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat de kosten van jouw uitvaart worden gedekt, op het moment dat jij komt te overlijden. Dit heeft als voordeel dat jij jouw nabestaanden niet met de kosten voor jouw afscheid opzadelt.

Hoe handig zou het zijn als je in één oogopslag een aantal uitvaartverzekeringen met elkaar kunt vergelijken? Allesoveruitvaartverzekeringen.nl heeft hier iets op bedacht. Op onze website vind je een overzicht terug waarin je een uitvaartverzekering kunt vergelijken. Het overzicht geeft een snel en makkelijke tabel weer, waardoor jij weet waar je aan toe bent. Wij geven je geen advies maar helpen je wel met het vinden van de juiste verzekeraar.

Rate this page
Redactie