Rust in VK keert terug ondanks 1300 doden per dag

1300 doden per dag

De rust in VK keert terug ondanks 1300 doden per dag. Met VK bedoelen we uiteraard het Verenigd Koninkrijk. Daar was het na het ontdekken van de Britse variant paniek alom. En hoewel het sterftecijfer per dag nog zeer triest is, heeft de Britse regering de zaken steeds beter onder controle.

1300 doden per dag, het overschaduwt alles

Covid-19 is ondertussen de ergste zorgcrisis sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in het Verenigd Koninkrijk. Door het hoge sterftecijfer beheerst het bovendien het leven van alle Britten. Er wordt immers nergens anders over gesproken. En ondertussen lijkt de zorgsector te bezwijken onder het nog steeds groeiende aantal patiënten. De 1300 doden per dag hangt nog steeds als een deken over alles wat er aan de andere kant van het Kanaal gebeurt.

Hulp van familiedokters

Maar toch, het noodplan lijkt te werken. Het aantal ic-bedden in het VK werd eerder al verdubbeld maar is nu zelfs verdriedubbeld. Er is meer structuur in de ambulancediensten aangebracht en daardoor zijn in elk geval de files voor de al overvolle ziekenhuizen verdwenen. Ook is de hulp ingeschakeld van familiedokters.

Zieke mensen mogen eerder naar huis

Zieke mensen kunnen door de inzet van de huisartsen eerder naar huis. Daar krijgen ze vervolgens elke dag even bezoek van die huisarts. Om de situatie in de ziekenhuizen aan te geven; normaliter is er een verpleger voor elke ic-patiënt. Nu moet één verpleger drie patiënten onder zijn of haar hoede nemen. De Britten hebben ondertussen wel meer vertrouwen in de toekomst gekregen. Dit uiteraard vanwege de vaccins, want in Groot Brittannië wordt volop gevaccineerd. Ook in Londen, waar de Britse variant van Covid-19 ineens opdook, was het lange tijd een schrijnende chaos. In de Engelse hoofdstad gaat het ondertussen ook iets beter.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie