Uitvaartverzekering kat

uitvaartverzekering kat

Jouw kat is toch wel een heel fijne gezelschapspartner als hij spinnend op je af komt lopen en je liefkozend wat kopjes geeft. Een kat is een eigenwijs dier, maar dat maakt ze zo grappig en interessant. Veel mensen zijn zo gek op hun katten, dat ze aanvoelen als volwaardige familieleden. Des te verdrietiger het is als de kat komt te overlijden. Bestaat er een uitvaartverzekering voor je kat? En hoe kan jij er zelf voor zorgen dat jouw huisdier een liefdevol afscheid krijgt? In dit artikel lees je meer over de manieren waarop jij afscheid kan nemen van je kat.

Kattenverzekering Omschrijving


RatingRatingRatingRatingRating
Bereken premie >
Petplan Kattenverzekering - Crematie
Petplan is een populaire huisdierenverzekeraarHet is mogelijk om voor een aanvullend pakket voor crematie te kiezen. 80% van de kosten voor individuele of collectieve crematie inclusief vervoer na het overlijden worden dan vergoedt.

Je eigen bijdrage is 20% van de kosten voor crematie en vervoer. Bereken vrijblijvend je premie

petplan

of Bereken je premie


RatingRatingRatingRating
Bereken premie >
OHRA Kattenverzekering - Crematie
OHRA biedt al jarenlang met succes de kattenverzekering aan. Met de dekking Crematie vergoeden ze € 250,- voor de crematie en het vervoer. Bereken vrijblijvend je premie
ohra

of Bereken je premie


RatingRatingRating
Bereken premie >
HEMA Kattenverzekering - Crematie
Met de HEMA Kattenverzekering is het mogelijk om te kiezen voor de crematiedekking. Deze aanvullende dekking kattenverzekering vergoedt de kosten van de crematie van jouw kat en de kosten die verbonden zijn aan het vervoer naar een Nederlands crematorium naar keuze.Bereken vrijblijvend je premie

hema

of Bereken je premie


RatingRatingRating
Bereken premie >
Inshared Kattenverzekering - Crematie
Als je bij Inshared Kattenverzekering kiest voor het Huisdier & Zorg 100% pakket dan krijg je een crematie 100% vergoed. Bereken vrijblijvend je premie

inshared Uitvaart

of Bereken je premie

Uitvaartverzekering kat: voor een mooi afscheid van jouw huisdier

De uitvaartverzekering voor je kat zorgt ervoor dat jouw huisdier het afscheid krijgt wat hij/zij verdient. Het is erg verdrietig als je afscheid moet nemen van je kleine pluizenbol. Wist je dat je zelf mag bepalen hoe jij de uitvaart van je kat vormgeeft? Een huisdierenverzekering is direct ook een uitvaartverzekering voor je kat. Wanneer jouw huisdier goed verzekerd is, ontvang je de uitvaart in natura. Er wordt geen geld aan je uitgekeerd op het moment dat jouw kat komt te overlijden. Maar de kosten voor de crematie of begrafenis en mogelijke destructie zijn gedekt.

Met een uitvaartverzekering voor je kat kan je ervoor kiezen om de kat bij de dierenarts of bij jou thuis kan laten ophalen voor de crematie. Dan kan je kiezen voor een collectieve of individuele crematie en of je de as laat uitstrooien of in een urn thuisgestuurd wil krijgen. Op die manier geef jij het afscheid van jouw kat helemaal naar eigen wens vorm.

Op welke manier kan je een uitvaartverzekering voor je kat regelen?

Een speciale uitvaartverzekering voor de kat is er niet. Maar je kan wel een algemene huisdierverzekering afsluiten. Op het moment dat je een dierenverzekering afsluit ben je verzekerd tegen medische kosten als je kat ziek wordt, maar ook voor de uitvaartkosten als je kat komt te overlijden. Een kat kan veel geld kosten wanneer je geregeld bezoekjes aan de dierenarts moet afleggen. Bij een basisdierenverzekering is jouw kat al snel verzekerd voor behandelingen bij de dierenarts, röntgenfoto’s maar ook bepaalde medicijnen worden dan vergoed. Een kat als huisdier nemen is een hele verantwoordelijkheid, maar als je huisdier gezond en blij is, is het zeker de moeite waard.

Een uitvaartverzekering voor je kat zit dus bij de algemene dierverzekering inbegrepen. Het makkelijke aan een dierverzekering is dat je vaak online de declaraties van de kosten kan indienen. Veel dierverzekeraars beschikken over declaratieformulieren die je makkelijk en snel kan invullen. Let wel op, want soms is er sprake van een eenmalig eigen risico wat je zelf betaald voor je de eerste declaraties kan inleveren. Maar deze bedragen liggen vaak rond de €50 euro dus dat valt nog mee. Kies dus voor een dierenverzekering als je op zoek bent naar een uitvaartverzekering voor je kat. Dan weet je zeker dat je niet voor onvoorziene kosten komt te staan.

Maak een bewuste keuze voor jouw eigen uitvaartverzekering

Wanneer je ervoor kiest om een uitvaartverzekering voor je kat af te sluiten, mag je zelf natuurlijk ook niet achterblijven. Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat de kosten voor jouw uitvaart worden gedekt. Denk hierbij aan de kosten voor de nazorg op het moment dat je komt te overlijden. Maar ook de kosten voor de crematie of begrafenis worden dan vanuit de uitvaartverzekering betaald. Wanneer je een goede uitvaartverzekering afsluit, ben je er zeker van dat al jouw laatste wensen in vervulling gaan en dat jouw nabestaanden je het afscheid kunnen bieden wat je verdient. Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl kan je snel en overzichtelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Dit is fijn omdat de één voordeliger is dan de ander. Wanneer je jezelf goed inleest, ben je er zeker van dat je een goede keuze maakt.

Rate this page
Redactie