Uitvaartverzekering hond

uitvaartverzekering hond

Wanneer je hoort dat jouw trouwe viervoeter is overleden, doet dit pijn en heb je waarschijnlijk veel verdriet. Een hond is vaak lang in je leven, doordat de dieren aardig oud kunnen worden. Dit maakt dat sommige mensen hun hond als familielid zien. Je maakt immers zoveel met elkaar mee. Om jouw hond een waardig afscheid te kunnen geven, is het aan te raden om een uitvaartverzekering voor je hond af te sluiten. Wat dit precies is en wat een uitvaartverzekering voor de hond inhoudt lees je terug in dit artikel. Een liefdevol afscheid voor jouw hond is namelijk hetgeen wat jij wil.

Maak een vergelijking voor een huisdierenverzekering voor je lieve hond

Hondenverzekering Omschrijving


RatingRatingRatingRatingRating
Bereken premie >
Petplan Hondenverzekering - Crematie
Petplan is een populaire huisdierenverzekeraar. Het is mogelijk om voor een aanvullend pakket voor crematie te kiezen. 80% van de kosten voor individuele of collectieve crematie inclusief vervoer na het overlijden worden dan vergoedt.

Je eigen bijdrage is 20% van de kosten voor crematie en vervoer. Bereken vrijblijvend je premie

petplan

of Bereken je premie


RatingRatingRatingRating
Bereken premie >
OHRA Hondenverzekering - Crematie
OHRA biedt al jarenlang met succes de hondenverzekering aan. Met de dekking Crematie vergoeden ze € 250,- voor de crematie en het vervoer. Bereken vrijblijvend je premie
ohra

of Bereken je premie


RatingRatingRating
Bereken premie >
HEMA Hondenverzekering - Crematie
Met de HEMA hondenverzekering is het mogelijk om te kiezen voor de crematiedekking. Deze aanvullende dekking hondenverzekering vergoedt de kosten van de crematie van jouw kat en de kosten die verbonden zijn aan het vervoer naar een Nederlands crematorium naar keuze.Bereken vrijblijvend je premie

hema

of Bereken je premie


RatingRatingRating
Bereken premie >
Inshared Hondenverzekering - Crematie
Als je bij Inshared hondenverzekering kiest voor het Huisdier & Zorg 100% pakket dan krijg je een crematie 100% vergoed. Bereken vrijblijvend je premie

inshared Uitvaart

of Bereken je premie

Hoe regel je een uitvaartverzekering voor je hond?

Een uitvaartverzekering voor je hond is makkelijk aan te vragen. Wanneer je op internet wat research doet kan je al snel een paar erkende en betrouwbare verzekeraars vinden. Vaak kan je de uitvaartverzekering voor je hond zelfs online afsluiten. Je kan het beste een algemene dierenverzekering afsluiten. Voor de optie om de uitvaart van je dier te laten verzekeren betaal je een extra bedrag per maand.

Een uitvaartverzekering voor je hond is dus wel zo handig. Een dierencrematie hoeft niet altijd duur te zijn maar het is toch fijner om te weten dat jouw trouwe huisdier een mooi afscheid krijgt. Veel dierencrematoria bieden je verschillende opties aan. Zo kan je gaan voor de individuele of collectieve crematie. Daarnaast is het ook mogelijk om de hond zelf in de achtertuin te begraven. Ook is het een optie om de hond bij de dierenarts achter te laten, dan zou je jouw hond ook nog eens ter beschikking kunnen stellen aan de medische wetenschap.

Uitvaartverzekering hond: waarom zijn honden zo belangrijk voor de mens?

Honden zijn belangrijk voor de mens. Honden doen alles voor hun baasjes en andersom. De relatie tussen de mens en de hond gaat al eeuwen terug en is zich nog steeds aan het ontwikkelen. Er zijn tal van onderzoeken gedaan naar waarom mensen toch zulke hechte banden met de hond kunnen opbouwen. De blije band tussen mens en hond wordt veroorzaakt door het stofje oxytocine. Dit wordt ook wel het hechtingshormoon genoemd. Oxytocine komt namelijk ook vrij bij vrouwen die net van hun kind zijn bevallen. Niet alleen de mens heeft meer oxytocine na het aaien van een hond, ook de hond zelf maakt in het contactmoment oxytocine aan.

Doordat honden zo een hechte band hebben met hun baas is het ook helemaal niet gek dat men een uitvaartverzekering voor hun hond afsluit. Veel mensen laten hun dier namelijk bij voorbaat al verzekeren omdat sommige dierenartsbezoeken anders veel te veel geld kunnen kosten. Vaak zit bij de algemene dierenverzekering ook al een uitvaartverzekering voor de hond inbegrepen. Zorg wel dat je dit zeker weet en je de verzekeraar dus vraagt of de uitvaartkosten voor een overleden hond ook in het pakket inbegrepen zijn.

Vergelijk verschillende aanbieders

Ben je op zoek naar een uitvaartverzekering voor je hond? Dat is begrijpelijk aangezien je jouw trouwe viervoeter natuurlijk het afscheid wil bieden wat hij/zij verdient. Een hond is een speciaal huisdier omdat je er door de jaren heen een hechte band mee opbouwt. Ook het feit dat honden gemiddeld genomen rond de 12 jaar oud kunnen worden, speelt mee in de hechting tussen mens en dier. De hond is bij veel belangrijke momenten in jouw leven getuigen geweest en het doet pijn om zo een belangrijk dier te moeten missen. Vergelijk daarom de verschillende aanbieders op het gebied van een uitvaartverzekering voor je hond. Wanneer je de juiste verzekeraar vindt, krijgt jouw hond een waardig en liefdevol afscheid. Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl vind je hier meer informatie over.

5/5 - (1 stemmen)
Redactie