Uitvaart William Friedkin, regisseur is overleden

De bekende Amerikaanse regisseur William Friedkin is op 87-jarige leeftijd overleden. Het is niet bekend wat de doodsoorzaak was en evenmin is bekend wanneer de uitvaart van William Friedkin plaats zal vinden.

Uitvaart William Friedkin, regisseur is 87 jaar oud geworden

William Friedkin was een van de belangrijkste regisseurs in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Hij regisseerde onder meer The French Connection en het wereldberoemde The Exorcist. Voor The French Connection kreeg hij een Oscar voor de beste regisseur. De film won ook een Oscar voor de beste speelfilm. The Exorcist kwam in 1973 uit en geldt als een van de meest succesvolle horrorfilms aller tijden. Later regisseerde hij nog Cruising (in 1980). Daarin speelde Al Pacino een undercover agent in de gayscene van New York. Friedkin bleef altijd films regisseren. het succes van The French Connection en The Exorcist wist hij echter niet te evenaren. Zijn laatste film, The Caine Mutiny Court-Martial -, gaat binnenkort in première tijdens het bekende filmfestival in Venetië.

Wil jij de nabestaanden van William Friedkin condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie