Uitvaart Sir Bobby Charlton, voetballegende is overleden

In Engeland is geschokt gereageerd op het overlijden van Sir Bobby Charlton. De voetballegende en icoon van Manchester United is 86 jaar oud geworden. Charlton overleed aan de gevolgen van dementie. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden, is nog niet bekend gemaakt door de familie.

Charlton pverleefde vliegtuigramp van 1958

Charlton wordt gezien als een van de grootste en meest geliefde spelers die ooit voor Manchester United speelde. Hij speelde er van 1954 tot 1973 nadat hij eerst al de jeugdopleiding van de club doorlopen had. In totaal speelde hij 758 wedstrijden voior United. Hij maakte in die wedstrijden 249 goals en won de Europa Cup 1, drie landstitels en de FA Cup. Ook had hij succes met de nationale ploeg van Engeland. Hij speelde 106 interlands waarin hij 49 keer scoorde. Hoogtepunt was 1966 toen hij met zijn land wereldkampioen werd. Tevens werd hij uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. In 1958 overleefde Charlton de bekende vliegramp, waarbij 23 ploeggenoten om het leven kwamen. Charlton werd uit het brandende vliegtuigwrak gered door teamgenoot Harry Gregg.

Wil jij de nabestaanden van Sir Bobby Charlton condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie