Uitvaart Simiso Buthelezi, bokser is overleden

Bokser Simiso Buthelezi is overleden. Hij werd slechts 24 jaar en overleed na een gevecht in Zuid Afrika. Hij raakte na het duel in coma nadat hij tijdens ene titelgevecht in het vlieggewicht volledig gedesoriënteerd was geraakt. Over de uitvaart van Buthelezi zijn nog geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Simiso Buthelezi; bokser werd slechts 24 jaar

Buthelezi bokste zondag tegen de Zuid Afrikaan Mntungwa en domineerde. Tot hij in de tiende ronde een klap tegen zijn kin kreeg en in de touwen belandde. Buthelezi was zijn oriëntatie vervolgens helemaal kwijt en sloeg in een lege hoek in het luchtledige. Het duel werd vervolgens meteen stopgezet en Buthelezi werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd duidelijk dat sprake was van een hersenbeschadiging en interne bloedingen. Onafhankelijk medisch onderzoek zal duidelijkheid moeten geven als het gaat om de doodsoorzaak. Voor de wedstrijd was Buthelezi nog prima gezond gebleken. De trainer noemt zijn dood dan ook onverklaarbaar.

Breng hier condoleances over aan de nabestaanden

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Simiso Buthelezi? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

4.6/5 - (13 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie