Uitvaart Ruud Geels, voetballer is overleden

Voormalig voetballer en kopspecialist Ruud Geels is overleden. Hij is 75 jaar oud geworden. Over de doodsoorzaak zijn geen nadere mededelingen gedaan. Ook is nog niet bekend wanneer de uitvaart precies plaats zal vinden.

Kopspecialist en zeer geestdriftig

Ruud Geels speelde in zijn loopbaan voor onder meer Feyenoord, Club Brugge, Ajax, Anderlecht en PSV. Geels kon bijzonder goed koppen. Hij was buitengewoon fanatiek en geestdriftig. Ruud Geels werd vijf keer topscorer van de Eredivisie. Ruud Geels speelde twintig keer voor het Nederlands Elftal. Hij makate in die wedstrijden vijf goals. Tijdens het WK van 1974 had Geels rugnummer 1. Rugnummers werden destijds nog gekozen op basis van het alfabet. ´Het waren de ergste weken van mijn leven´, zei Geels later, daarbij doelend op de pesterijen van Wim Suurbier en Ruud Krol. In 2007 verscheen er een biografie van Geels onder de titel ´Altijd Raak´. Voor de interland van Oranje tegen Ierland, afgelopen zaterdag, werd vanwege zijn overlijden een minuut stilte in acht genomen.

Wil jij de nabestaanden van Ruud Geels condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie