Uitvaart Ron Johnson, oorlogsveteraan is overleden

De Britse luitenant Ron Johnson, veteraan van de Slag om Arnhem in 1944, is op 102-jarige leeftijd in het graafschap Essex overleden. Johnson was de laatste nog levende officier die meevocht in de Slag om Arnhem. Over de doodsoorzaak zijn geen mededelingen gedaan en ook is nog niet bekend wanneer de uitvaart plaats zal vinden.

Met houten zweefvliegtuigen

Ron Johnson deed dienst bij het E Squadron, the Glider Pilot Regiment. Dat meldt Traces of War, onderdeel van de Stichting Informatie Wereldoorlog Twee. The Pilot Regiment landde in 1944 met zogeheten Horsa Gliders in de buurt van Arnhem. Horsa Gliders waren speciaal voor de oorlog gebouwde houten zweefvliegtuigen. Johnson landde in Wolfheze. Hij rukte op naar Oosterbeek en belandde daar in een vuurgevecht, waarbij hij werd geraakt aan zijn hoofd en zijn rug. De Brit werd afgevoerd naar een krijgsgevangenenkamp in het Duitse Kassel.

Bij de 75e herdenking van de Slag om Arnhem, in 2019, onthulde Johnson een monument voor zijn gevallen kameraden in Wolfheze. Wil jij de nabestaanden van Ron Johnson condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie