Uitvaart Noes Solisa, woordvoerder Molukse gemeenschap is overleden

In Assen is Noes Solisa, woordvoerder van de Molukse gemeenschap, op 70-jarige leeftijd overleden. Waaraan hij precies is overleden, is niet bekend gemaakt. Ook is nog niet bekend wanneer de uitvaart precies plaats zal vinden.

Uitvaart Noes Solisa, hij is 70 jaar oud geworden

Solisa werd in 1952 geboren in Kamp Schattenberg en was de oudste van in totaal vijf kinderen. Hij trad op als woordvoerder van de Molukse gemeenschap ten tijde van de treinkapingen in Wijster en De Punt en de overval en gijzeling op een school in Bovensmilde. Overigens was zijn woordvoerderschap niet altijd onomstreden. Sommigen noemden hem te soft. Ook na deze kwesties bleef Solisa zich altijd inzetten voor Molukse kwesties. Ook organiseerde hij protestacties en was hij lid van het herdenkingscomité. In 2002 werd Noes Solisa raadslid namens de Asser stadspartij PLOP. Dat deed hij in eerste instantie tot 2010, om vervolgens in 2014 even kort terug te keren. In 2018 werd hij bijna nachtburgemeester van Assen. Tot aan zijn dood was Noes Solisa werkzaam voor zorgorganisatie Phusis.

Wil jij de nabestaanden van Noes Solisa condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

5/5 - (4 stemmen)
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Noes Solisa, woordvoerder Molukse gemeenschap is overleden”

Plaats een reactie