Uitvaart Joke Folmer, verzetsvrouw is overleden

Op Schiermonnikoog is voormalig verzetsvrouw Joke Folmer overleden. Ze is 99 jaar oud geworden. Waaraan ze precies is overleden, is niet bekend gemaakt. Ook over de uitvaart zijn geen mededelingen gedaan.

Uitvaart Joke Folmer, verzetsvrouw is 99 jaar oud geworden

Joke Folmer was een van de laatst levende verzetslieden van ons land. Ze stond tijdens de oorlog ook wel bekend als ‘boodschappenmeisje van het verzet’. Ze bracht als jong meisje honderden mensen en met name piloten tijdens de oorlog in veiligheid. Ook na de oorlog bleef ze nadrukkelijk met de oorlog bezig en zorgde ze ervoor dat er op Schier talloze gedenksteentjes werden geplaatst op plekken waar Joden tijdens de oorlog ondergebracht werden. In 1944 werd ze opgepakt door de Duitsers en ter dood veroordeeld. Tot een executie kwam het door de oprukkende geallieerden gelukkig niet. Uiteindelijk werd ze door de Russen bevrijd. Voor haar verzetswerk kreeg ze tal van onderscheidingen, waaronder de Nederlandse Bronzen Leeuw. Ook Engelse en Amerikaanse onderscheidingen vielen haar ten deel. Twee jaar geleden kreeg ze nog de erepenning van de gemeente Schiermonnikoog uitgereikt.

Wil jij de nabestaanden van Joke Folmer condoleren? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie