Uitvaart Jantinus de Groote, schapenhouder is overleden

De bekende Drentse schapenhouder Jantinus de Groote is overleden. Hij is 66 jaar oud geworden. Waaraan hij is overleden, is niet bekend gemaakt. Ook is nog net duidelijk wanneer de uitvaart plaats zal vinden.

Uitvaart Jantinus de Groote, schapenboer is 66 jaar oud geworden

De Groote was een van de eerste schapenhouders die geconfronteerd werd met de wolf. In 2018 werden in eerste instantie vier van zijn schapen schapen door een wolf doodgebeten. Dit bleek uit DNA-materiaal. Vervolgens was De Groote lange tijd in strijd met de provincie. De Groote vond de vergoeding die hij kreeg veel te laag voor zijn bedrijf. En die strijd voerde hij tot aan zijn dood aan toe. Jantinus de Grootte bouwde zijn schapenbedrijf op samen met zijn vrouw Aaltje. In heel Drenthe lopen duizenden schapen, in de lijn tussen Klazienaveen en Meppel, en dat op 45 verschillende locaties.

Condoleer de nabestaanden op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl

In 2018 zei De Groote: ‘Ik zal tot het laatst blijven vechten. Ik vind de wolf een mooi dier, alleen past die niet in ons land. Of elke boer moet voldoende gecompenseerd worden’. Wil jij de nabestaanden van Jantinus de Groote condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie