Uitvaart Jack Soumeru, voetballer is overleden

Jack Soumeru, een van de beste amateurvoetballers die Assen ooit kende, is op 76-jarige leeftijd overleden. De voormalige technicus en het idool van Simon Tahamata was al enige tijd ziek. Wanneer de uitvaart van Soumeru precies plaats zal vinden, is nog niet bekend gemaakt.

Uitvaart Jack Soumeru, voetballer overleed na een slepende ziekte

Soumeru maakte kennis in Nederland op Kamp Schattenberg. Hij ging vervolgens voetballen bij SC Assen. Bij die club haalde hij het Nederlands jeugdelftal. Hij speelde er samen met onder meer Johan Cruyff, Theo Pahlplatz, Dick Schneider en Oekie Hoekema. Overigens is de echte voornaam Johan. Toenmalig trainer Abel Alting noemde hem echter steevast Jack en vervolgens nam iedereen die naam gewoon over. Soumeru bleef altijd amateurvoetballer. Hij vierde grote successen bij ACV. In het seizoen 1977/78 werd hij met die club kampioen van de Hoofdklasse, zaterdagkampioen en algeheel landskampioen bij de amateurs. Ook won hij met ACV in dat jaar de beker. In die jaren was hij ook vast selectielid van het Nederlands amateurelftal. Later bouwde de ‘Beckenbauer van ACV’ af bij Amboina. Soumeru was een zeer pretig mens, hij was bovendien vader en grootvader.

Wil jij de nabestaanden van Jack Soumeru condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie