Uitvaart Jaap Dikmans, acteur is overleden

Jaap Dikmans is overleden. De acteur is 92 jaar oud geworden en hij overleed in zijn slaap. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden is nog niet door de familie bekend gemaakt. Dikmans werd bekend als B2 in de series en films van Bassie en Adriaan en van de bekende uitspraak ‘Wat zeggie’.

Uitvaart Jaap Dikmans, acteur is 92 jaar oud geworden

Vanaf eind jaren veertig tot de jaren tachhig van de vorige eeuw trad Dikmans vooral op in circussen in Nederland en België. Dat deed hij vaak samen met zijn vrouw Trudy. Ook was hij cabaretier in verschillende theatershows. Het meest bekend werd hij echter als B2 in Bassie en Adriaan. Hij was behalve bekend vanwege zijn uitspraak opvallend door zijn onafscheidelijke hoedje en dikke snor. B2 hoorde vrijwel niets, al ontkende hij zelf dat hij ietwat doof was. Samen met zijn handlanger Vlugge Japie en De Baron joeg hij Bassie en Adriaan de stuipen op het lijf. Overigens vervulde zijn broer Harry Dikmans in eerste instantie de rol van B2. Dikmans had een prominente rol in films als ‘Het geheim van de schat’, ‘De verdronken stad’ en ‘De verdwenen kroon’.

Wil jij de familie van Jaap Dikmans condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Jaap Dikmans, acteur is overleden”

  1. Ik wens de famillie heel sterkte toe het was een goeie acteur en we zullen de heer dikmans nooit vergeten de dove boef die altijd WAT ZEGGIE zegt zullen we nooit vergeten die bekende uitspraak !!

    Beantwoorden

Plaats een reactie