Uitvaart Hebe de Bonafini, oprichter Dwaze Moeders is overleden

In Argentinië is Hebe de Bonafini overleden. Ze genoot grote bekendheid als oprichter en voorzitter van de Dwaze Moeders in Argentinië. De Bonafini is 93 jaar oud geworden. Het is niet bekend wanneer de uitvaart plaats zal vinden en ook over de doodsoorzaak zijn geen mededelingen gedaan.

Uitvaart Hebe de Bonafini, Dwaze Moeder is 93 jaar oud geworden

De Dwaze Moeders vroegen in de zeventiger jaren opheldering over het lot van hun verdwenen kinderen tijdens de militaire dictatuur in Argentinië, Hebe de Bonafini richtte de Dwaze Moeders in 1977 op. Dat deed ze nadat haar twee zonen waren ontvoerd door veiligheidstroepen. Met de Dwaze Moeders demonstreerde ze elke donderdag met witte hoofddoeken. Dit gebeurde op het plein voor het regeringspaleis van de hoofdstad Buenos Aires. De Dwaze Moeders wilden niets meer dan informatie over hun ontvoerde kinderen tijdens de Vuile Oorlog. In die periode verdwenen rond de dertigduizend tegenstanders van het regime. Zij werden vermoord of ‘verdwenen’. Ook de twee zoons van De Bonafini zijn nooit gevonden.

Wil jij de nabestaanden van Hebe de Bonafini condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie