Uitvaart Gianluca Vialli, voetballer is overleden

Oud-voetballer Gianluca Vialli is overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De spits is slechts 58 jaar oud geworden. Wanneer precies de uitvaart plaats zal vinden, is nog niet bekend gemaakt.

Uitvaart Gianluca Vialli, voetballer is slechts 58 jaar oud geworden

Als speler kwam Vialli uit voor Cremonese, Sampdoria, Juventus en het Engelse Chelsea. Later werd hij coach van Chelsea en Watford. In totaal speelde hij 488 competitieduels waarin hij 167 goals wist te maken. De laatste jaren was hij teammanager van het Italiaanse voetbalelftal, waar zijn vriend Roberto Mancini – ze speelden samen bij Sampdoria, de scepter zwaaide. Vialli was een slimme en fysiek sterke centrumspits. Hij werd twee keer landskampioen van Italië en won twee keer de Europa Cup 2 met Sampdoria en Chelsea. In 1996 was hij aanvoerder van Juventus, dat toen ten koste van Ajax de Champions League won. Verder won hij nog de UEFA-Cup met Juventus en verloor hij in 1992 de finale van de Europa Cup 1 van Barcelona, door een rake vrije trap van Ronald Koeman. Vialli werd omschreven als zeer vriendelijk en inspirerend. Hij was een echte gentleman met wie eigenlijk iedereen wegliep en zeker de spelers van het nationale elftal van Italië.

Wil jij de nabestaanden van Gianluca Vialli condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

5/5 - (6 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie