Uitvaart George Pell, kardinaal is overleden

De Australische kardinaal George Pell is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij overleed aan de gevolgen van complicaties na een operatie aan de heup. Wanneer de uitvaart precies plaats zal vinden is niet bekend gemaakt.

Uitvaart George Pell, kardinaal is 81 jaar oud geworden

Pell werd ooit veroordeeld voor kindermisbruik en zat dertien maanden vast. Door de Hoge Raad werd hij echter later vrijgesproken en van alle blaam gezuiverd. Pell gold als een van de hoogste functionarissen binnen de Katholieke kerk. Hij was onder meer aartsbisschop van Melbourne en Sydney. Later werd hij verantwoordelijk voor de financiën van het Vaticaan. Ook was hij één van belangrijkste functionarissen van de Paus. In 2017 legde hij al zijn taken neer, na de eerder genoemde affaire. Pell was zeer traditioneel en stond bekend als conservatief. Zo was hij fel tegenstander van het homohuwelijk, abortus en euthanasie. Ook was Pell iemand die zeer direct was.

Wil jij de nabestaanden van George Pell condoleren met dit verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie