Uitvaart Daniel Ellsberg, klokkenluider is overleden

In Amerika is Daniel Ellsberg op 92-jarige leeftijd overleden. Hij overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Ellsberg was dé klokkenluider van Amerika en lekte de Pentagon Papers. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden is niet bekend gemaakt.

Uitvaart Daniel Ellsberg, klokkenluider is overleden op 92-jarige leeftijd

Ellsberg lekte de Pentagon Papers. Dit waren geheime documenten over de oorlog in Vietnam. Uit de geheime documenten bleek dat verschillende presidenten van de Verenigde Staten gelogen hadden ver het verloop van de oorlog. Zelf was Ellsberg als militair actief in Vietnam. Later werd hij militair analist voor het Pentagon. In 1971 publiceerde de New York Times zijn stuk over de Pentagon Papers. Het lekken van de geheime documenten werd hem uiteraard niet in dank afgenomen, Zo was Richard Nixon woedend en bestempelde Ellsberg als een spion. Kissinger, een andere president, noemde hem zelfs de gevaarlijkste man van Amerika. Na het lekken van de documenten werd Ellsberg afgeluisterd en werd getracht om medische dossiers van hem te stelen. Later werd Ellsberg vredesactivist en groot tegenstander van oorlogen.

Wil jij de nabestaanden van Daniel Ellsberg condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

5/5 - (6 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie