Uitvaart Ash Carter, oud-minister is overleden

Ash Carter, oud-minister van Defensie van de Verenigde Staten, is op 68-jarige leeftijd overleden. Waaraan Carter precies is overleden is niet bekend gemaakt. Ook is er nog geen datum van de uitvaart bekend.

Uitvaart Ash Carter, oud-minister is 68 jaar oud geworden

Als minister leidde Carter het Pentagon onder president Obama in de periode van 2015 tot 2017. Hij werd als minister ook al bekend vanwege het openstellen van alle militaire functies in de strijdkrachten voor vrouwen Ook maakte hij een einde aan het verbod op toetreding van transgender personen. Donald Trump verbood dit in 2017 overigens weer en dat leverde Trump felle kritiek op van Carter. Carter begon zijn loopbaan als militair en bekleedde vervolgens verschillende functies binnen het Ministerie van Defensie. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de aankoop van het wapenarsenaal van de Verenigde Staten in de periode 2009-2011. Nadat hij afscheid had genomen als minister leidde hij het Belfer Center For Science and International Affairs aan de Kennedy School van Harvard.

Wil jij de nabestaanden van Ash Carter condoleren? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie