Trend bij uitvaarten: afscheidsfotografie

Steeds meer mensen kiezen voor fotografie bij begrafenis en crematie

Uit onderzoek van Alles over Uitvaartverzekeringen .nl blijkt dat steeds meer mensen kiezen voor een fotograaf tijdens de uitvaart van een dierbare. We spreken met Marja, die haar echtgenoot Hans heeft verloren.

Marja is maar wat blij dat ze foto’s heeft laten maken bij de uitvaart van Hans. “Toen ik hoorde van afscheidsfotografie wist ik het al: dit wens ik. Toch ben ik achteraf nog gelukkiger met het album dan ik voor mogelijk kon houden. Ik gebruik het om gesprekken aan te gaan, omdat vrienden niet makkelijk durfden praten over de dood van Hans. -Wil je het album zien?, vroeg ik dan. Dan keken we samen en dit gaf mij weer steun. Al waren ze bij de uitvaart aanwezig, toch vroegen ze: was er een fotograaf dan?

De bloemen, de details, de sfeer, het gebeuren, alle genodigden en wij, we staan er prachtig op. Het is vol warmte en liefde voor Hans. Ik kijk naar de foto’s omdat ik wil beseffen dat we het goed hebben gedaan; het afscheid voor Hans was ingevuld naar zijn zin. Ik vind enorm veel troost in het terugkijken en raad het iedereen aan.”

Meer vraag voor professionele afscheidsfotograaf

In gesprek met Boukje Canaan van afscheidsfotograaf.nl blijkt dat er steeds meer vraag is naar fotografie bij een afscheid. “Als afscheidsfotograaf ben ik professioneel, betrouwbaar en vol kwaliteit. Door mijn inlevingsvermogen en ervaring weet ik hoe ik gepast en onopvallend zowel nabij als op afstand kan fotograferen. De liefdevolle momenten worden vastgelegd op een manier die voor later zoveel betekenis geeft. Je realiseert nadien hoe waardevol zulke foto’s werkelijk zijn. Van tevoren kunnen mensen deze inschatting vaak niet maken. Ik merk dat de verwachting telkens weer wordt overtroffen, want zelfs diegenen die geen behoefte aan foto’s hebben geven naderhand toe toch blij te zijn dat de keuze werd gemaakt”, aldus Boukje Canaan.

Lees meer over uitvaartkosten en uitvaartwensen.

5/5 - (16 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)

1 gedachte over “Trend bij uitvaarten: afscheidsfotografie”

Plaats een reactie