Overlijdensrisicoverzekering zonder hypotheek

Een overlijdensrisicoverzekering zonder hypotheek

De meesten van ons kennen de overlijdensrisicoverzekering als verplichting (door de bank) bij het afsluiten van een hypotheek. Met deze verzekering wordt er een som geld uitgekeerd wanneer je binnen de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering komt te overlijden. De looptijd van deze verzekering is doorgaans gekoppeld aan de looptijd van de hypotheek die je hebt afgesloten, bijvoorbeeld voor een periode van 30 jaar. Zo kun je er zeker van zijn dat bijvoorbeeld het restant van de hypotheek kan worden ingelost na jouw overlijden en kun je het mogelijk maken dat je partner in het huis kan blijven wonen.

Dit geeft rust en een goed gevoel over de toekomst. De meeste mensen zetten deze verzekering dan ook weer stop na het verkopen van de woning en denken de verzekering niet meer nodig te hebben. Toch zijn er veel voordelen aan het hebben van een overlijdensrisicoverzekering zonder hypotheek.

Aanbieder Omschrijving


Bij Nationale-Nederlanden is het mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten waarmee je direct verzekerd bent. Hoge klanttevredenheid en korting als je niet rookt.Bereken vrijblijvend je premie


of Bereken je premie
DELA is de bekendste uitvaartverzekeraar en biedt ook een overlijdensrisicoverzekering om nabestaanden te beschermen tegen financiële problemen bij een overlijden. Bereken vrijblijvend je premie
Lees meer, klik hier!

of Bereken je premie


Bij Centraal Beheer is het mogelijk om eenvoudig een overlijdensrisicoverzekering af sluiten. Al vanaf een paar euro per maand + een korting als je niet rookt. Bereken vrijblijvend je premie


of Bereken je premie

De voordelen van een overlijdensrisicoverzekering zonder hypotheek

Tijdens ons leven maken we veel plannen. Zo willen we bijvoorbeeld geld ter beschikking hebben voor de studie van een kind, voor een verhuizing of een verbouwing, of wellicht voor het ooit maken van een droomreis. Maar wanneer je komt te overlijden zal het voor je kinderen of eventuele partner wellicht financieel onmogelijk zijn om deze wensen in vervulling te laten gaan. Je kunt er voor zorgen dat er bij jouw overlijden een som geld vrij komt waarmee bepaalde zaken toch kunnen worden uitgevoerd, of waarmee jouw nabestaanden comfortabel kunnen blijven bestaan. Jij bepaalt aan wie het geld wordt uitgekeerd met een overlijdensrisicoverzekering zonder hypotheek. Door het betalen van een klein bedrag aan maandelijkse premie (afhankelijk van de looptijd en de hoogte van de uit te keren som) kun je de toekomst van jouw nabestaanden beter verzorgd achterlaten.

Waar dien je op te letten bij een overlijdensrisicoverzekering zonder hypotheek

Het is belangrijk om te weten dat een overlijdensrisicoverzekering zonder hypotheek (of met hypotheek) alleen een som geld uitkeert wanneer je komt te overlijden tijdens de looptijd van de verzekering. Gebeurt dit na de einddatum van de overlijdensrisicoverzekering zonder hypotheek? Dan vervalt het recht op uitkering omdat de verzekering niet meer geldig is. Bij de aanvraag van een dergelijke verzekering dien je vaak een gezondheidsverklaring in te vullen.

Ook vraagt men bijvoorbeeld of je rookt, of in de afgelopen twee jaar hebt gerookt. Is dit het geval? Dan kan dit een invloed hebben op de hoogte van de premie. Sommige aanbieders van de overlijdensrisicoverzekering zonder hypotheek bieden een korting op de premie aan niet-rokers.

5/5 - (7 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)