Overlijdensrisicoverzekering kosten

Overlijdensrisicoverzekering kosten

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten biedt een goede manier om jouw nabestaanden goed verzorgd achter te laten wanneer je komt te overlijden. Een dergelijke verzekering verschilt van een uitvaartverzekering. Zo keert een uitvaartverzekering in natura of in geld uit bij het overlijden. Op deze manier kan de uitvaart bekostigd worden en hebben de nabestaanden niet te maken met het financieren van jouw uitvaart. Tevens kunt je middels jouw uitvaartverzekering exact vast laten leggen hoe je jouw uitvaart uitgevoerd wilt hebben. Op basis hiervan worden de te verwachten kosten berekend voor de uitvaart. Voor dit bedrag kun je jezelf verzekeren middels de uitvaartverzekering. De overlijdensrisicoverzekering kosten zijn anders, aangezien je bij deze verzekering grotendeels zelf kunt bepalen hoeveel geld er wordt uitgekeerd aan de nabestaande(n).

Aanbieder Omschrijving


Bij Nationale-Nederlanden is het mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten waarmee je direct verzekerd bent. Hoge klanttevredenheid en korting als je niet rookt.Bereken vrijblijvend je premie


of Bereken je premie
DELA is de bekendste uitvaartverzekeraar en biedt ook een overlijdensrisicoverzekering om nabestaanden te beschermen tegen financiële problemen bij een overlijden. Bereken vrijblijvend je premie
Lees meer, klik hier!

of Bereken je premie


Bij Centraal Beheer is het mogelijk om eenvoudig een overlijdensrisicoverzekering af sluiten. Al vanaf een paar euro per maand + een korting als je niet rookt. Bereken vrijblijvend je premie


of Bereken je premie

Wat zijn de overlijdensrisicoverzekering kosten?

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering wordt bepaald welk bedrag er bij jouw overlijden vrij komt voor de nabestaanden. Hiermee kunnen zij de plannen die waren gemaakt voor hun leven laten doorgaan. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een studie voor de kinderen, een grote reis, een verbouwing aan het huis, of aan iets anders. De besteding van dit bedrag kan zelf worden ingevuld en jij bepaalt aan wie de som na jouw overlijden wordt uitgekeerd.

De overlijdensrisicoverzekering kosten zijn verschillend per maatschappij die deze verzekering aanbiedt. Zo kun je op basis van de som die je wilt laten uitkeren en de looptijd van de verzekering een berekening (laten) maken. Met de informatie op deze website kun je bijvoorbeeld offertes aanvragen bij de aanbieders van een overlijdensrisicoverzekering. Zo kun je de overlijdensrisicoverzekering kosten vergelijken.

De looptijd van de overlijdensrisicoverzekering kosten

De looptijd van een overlijdensrisicoverzekering wordt bij het afsluiten van de verzekering bepaald. De meeste maatschappijen bieden deze verzekering aan tot de leeftijd van 75 jaar, soms kun je de verzekering op zijn laatst afsluiten op je 65ste. Bekijk de voorwaarden van de verzekering waar je interesse in hebt dus goed. Wanneer je komt te overlijden na de looptijd van de verzekering, wordt er geen bedrag uitgekeerd bij het overlijden, gezien het feit dat er sprake is van een vaste looptijd. Wanneer men niet overlijdt voor het bereiken van de einddatum van de verzekering, wordt de verzekering stop gezet op de einddatum. Je krijgt jouw betaalde overlijdensrisicoverzekering kosten niet terug.

Bereken de overlijdensrisicoverzekering kosten op basis van de informatie over de verschillende aanbieders van deze verzekering. Zo kun je bepalen bij welke aanbieder je de laagste premie zult gaan betalen en kun je goed voorbereid en zorgeloos de toekomst in.

Rate this page
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)