Kosten uitvaart berekenen

Kosten uitvaart berekenen

Heb jij alles al geregeld voor je uitvaart? Weet je bijvoorbeeld al of je een crematie wenst of een begrafenis? Hier kun je een handige en goedkope uitvaartverzekering voor afsluiten. Zo weet je zeker dat jouw wensen zullen worden uitgevoerd. Je kunt dit, aan de hand van een som geld die vrij komt vanuit je verzekering, laten regelen door je nabestaanden. Zij moeten dan de kosten uitvaart berekenen aan de hand van hun wensen en kunnen de uitvaart betalen vanuit je verzekering, eventueel met een bijbetaling. Wil jij dat jouw nabestaanden geen zorgen hebben na je overlijden? Kies dan voor een natura uitvaartpolis. Hierin worden al jouw wensen vastgelegd. Deze wensen worden vanuit de polis in samenwerking met een vastgelegde uitvaartverzorger uitgevoerd.

Zelf de kosten uitvaart berekenen

In ons land is een crematie aanzienlijk goedkoper dan een begrafenis. Kies je voor een redelijk sobere crematie? Hierbij kun je denken aan een crematie waarbij het vervoer, de crematie zelf, een ontvangst met koffie en een aantal rouwkaarten, verzekerd en gegarandeerd zijn. Het bedrag in deze polis zal rond de 5000 Euro liggen. Kies je voor een berafenis? Dan heb je met hogere kosten te maken. Denk hierbij aan zo’n 7000 Euro. Aan de hand van jouw wensen kun je zelf de kosten uitvaart berekenen. Bedenk hierbij wel dat veel uitvaartverzekeraars contracten hebben met bepaalde uitvoerders en uitvaartverzorgers. Zo kunnen verzekeraars een lagere prijs bedingen voor de geleverde diensten. Met bijvoorbeeld een natura uitvaartverzekering weet je zeker dat jouw wensen worden uitgevoerd en kun je kiezen voor (meestal) een polis bedrag dat rond de 5000, 7000 of zelfs 10,000 Euro ligt. Wil je bijvoorbeeld in het buitenland begraven worden? Dan heb je uiteraard een hoger bedrag nodig dat vrij komt uit je polis na je overlijden.

Makkelijk de kosten uitvaart berekenen

Op deze website kun je makkelijk een proefberekening maken voor de kosten van een gemiddelde uitvaart. Heb je extra wensen die moeten worden uitgevoerd? Ook dat kan! Het is verstandig om een indexering toe te laten passen op jouw uitvaartverzekering. Zo betaal je in de meeste jaren een klein percentage meer iedere maand, maar weet je ook zeker dat de kosten voor je uitvaart gedekt zijn. Kies voor rust en zorg er voor dat jouw nabestaanden zo min mogelijk te regelen en te betalen hebben in een toch al moeilijke tijd. De kosten uitvaart berekenen kost weinig tijd en een uitvaartverzekering betaal je middels een maandelijks klein bedrag.

1/5 - (1 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)