Nieuwe Monuta uitvaartverzekering

Nieuwe Monuta uitvaartverzekering

Op 7 april 2020 heeft Monuta bekendgemaakt dat zij een nieuwe uitvaartverzekering heeft gelanceerd. Monuta vindt het belangrijk om naar de wensen van haar klanten te luisteren. Hun missie is om zo dicht mogelijk bij de klant te staan en na te gaan waar de klant behoefte aan heeft. Monuta heeft onderzoek gedaan naar de zaken die haar klanten het meest belangrijk vinden. Hieruit kwam naar voren dat dit keuzevrijheid, zekerheid en emotionele ontzorging voor nabestaanden is. Vandaar dat er nu een nieuwe Monuta uitvaartverzekering is ontworpen die op deze behoeften aansluit. In dit artikel op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl lees je meer over dit onderwerp en kun je de verzekering direct afsluiten.

Bereken jouw persoonlijke premie op Monuta.nl

De reden achter de nieuwe Monuta uitvaartverzekering

Zoals eerder toegelicht heeft Monuta haar klanten gevraagd wat zij belangrijk vinden in een uitvaartverzekering. Hieruit is naar voren gekomen dat men graag keuzevrijheid wil ervaren. Tot op heden kon je bij Monuta vooral uit vaste diensten en producten kiezen, een totaalpakket. Daarnaast merkte de verzekeraar dat er teleurstellingen ontstonden na de uitkering van het verzekerde bedrag omdat sommige producten of diensten niet meer beschikbaar waren. Waar andere producten of diensten juist te oudbollig waren, waardoor sommige mensen er geen goed gevoel bij kregen. Denk hierbij aan een overledene die door een paard en koets naar zijn/haar laatste rustplaats wordt vervoerd, of de keuze voor een grafkelder.

Het was tijd om de mogelijkheden van de Monuta uitvaartverzekering te moderniseren en mensen de kans te geven om hun laatste wensen zo goed mogelijk in vervulling te laten gaan. Vandaar dat de nieuwe Monuta uitvaartverzekering is ontwikkeld en voor haar klanten beschikbaar is gemaakt.

Waar is de nieuwe Monuta uitvaartverzekering uit opgebouwd?

De nieuwe Monuta uitvaartverzekering is uit twee verschillende onderdelen opgebouwd. Wanneer je voor de nieuwe verzekering kiest, heb je recht op de volledig ontzorgende diensten van een Monuta uitvaartverzorger en krijg je een vrij besteedbaar bedrag tot je beschikking. De uitvaartverzorgers van Monuta ondersteunen je tijdens het regelen van de uitvaart. Zij kunnen op dit emotionele en lastige moment taken bij je uit handen nemen . Daarnaast helpen zij je ook graag met keuzes maken voor de uitvaart. Je kunt de uitvaartverzorger 24/7 bereiken en zij ondersteunen je maar al te graag bij het organiseren van een waardig afscheid van jouw dierbare.

Wanneer je de nieuwe Monuta uitvaartverzekering afsluit, zijn de diensten van de uitvaartverzorger t.w.v. €2000 euro erbij inbegrepen. Dit gaat om volle begeleiding en het aantal uur dat jij de uitvaartverzorger nodig hebt ligt niet vast. Je kunt bij de uitvaartverzorger terecht vanaf het moment van overlijden van jouw dierbare, tot de nazorg na het moment dat je afscheid hebt genomen.

Hoe kan je gebruik maken van het vrij besteedbaar bedrag?

Het vrij besteedbaar bedrag zorgt ervoor dat jij als nabestaande de uitvaart van jouw dierbare naar hun wens kunt realiseren. Vanaf nu, kies jij zelf samen met andere nabestaanden waar jullie het geld voor de uitvaart aan uitgeven. Het is wel belangrijk dat je de wensen van de overledene altijd als uitgangspunt neemt. Het vrij besteedbaar bedrag is een bedrag wat de verzekerde zelf kan kiezen wanneer hij/zij de verzekering afsluit. Wel dient er rekening gehouden te worden met het minimumbedrag van €4500 euro en het maximale bedrag van €13.000 euro. Het feit dat er voor een bepaalde marge is gekozen, zorgt ervoor dat de verzekerde niet onder- of over verzekerd zal zijn. De mogelijkheid om kinderen tot en met 18 jaar gratis mee te laten verzekeren, is nog van kracht op de nieuwe Monuta uitvaartverzekering.

De voordelen van de nieuwe Monuta uitvaartverzekering

De belangrijkste voordelen van de nieuwe Monuta uitvaartverzekering zijn hieronder voor je op een rijtje gezet:
– Wanneer je de verzekering afsluit ben je levenslang verzekerd
– Je kunt de verzekering vanaf 18 tot en met 74-jarige leeftijd afsluiten
– Je betaald levenslang premie, wat dus op een lager bedrag per maand uitkomt
– Wanneer rente stijgt, daalt de premie, je ontvangt jaarlijks updates over de premie door de ontwikkelingen rondom de kosten en sterfte
– Het totaal verzekerde bedrag is minimaal €6500 en maximaal €15.000 euro: opgebouwd uit €2000 euro voor de uitvaartverzorger en de €4500 tot maximaal €13000 euro voor het vrij besteedbare bedrag
– Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd

Daarnaast kies je bij Monuta voor een professionele verzekeraar met meer dan 100 jaar ervaring in het vak. Haar uitvaartverzorgers hebben allemaal een vakdiploma en zijn op elk gewenst moment van de dag of nacht te bereiken. Monuta ontzorgt de nabestaanden van overledenen met liefde en zorg. Het belangrijkste is dat jij met een goed gevoel afscheid kunt nemen!

Bereken jouw persoonlijke premie op Monuta.nl

Rate this page
Redactie