Monuta of Ardanta?OmschrijvingMonuta is met 1,4 miljoen klanten een populaire uitvaartverzekeraar. Je bent levenslang verzekerd voor een uitvaart die bij je past. Bereken vrijblijvend je premie Ardanta is een betrouwbare uitvaartverzekeraar die zijn klanten voorop stelt. Ze bieden meerdere uitvaartverzekeringen aan. Bereken vrijblijvend je premie
Beschikt over eigen uitvaartverzorging
X
Kosten polis
Gebaseerd op lokale tarieven
Gebaseerd op landelijke tarieven
Lees meer over deze uitvaartverzekering, klik hier!

of Bereken je premie
Lees meer over deze uitvaartverzekering, klik hier!

of Bereken je premie

Kiezen voor een uitvaartverzekering van Monuta of Ardanta

Wanneer je er over denkt om een verzekering voor de uitvaart af te sluiten, is het verstandig om de verschillende mogelijkheden wat betreft de verzekering onder de loep te nemen. Zo kun je bij verzekeraars als Monuta of Ardanta bijvoorbeeld kiezen uit een aantal soorten verzekeringen. De eerste optie is een kapitaal uitvaartverzekering. Hierbij komt een som aan geld vrij wanneer je komt te overlijden. Dit geld wordt uitgekeerd aan de nabestaanden, die vervolgens de uitvaart met dit geld kunnen bekostigen. Ook kun je kiezen voor een koopsompolis, waarmee je in een keer een verzekering ‘koopt’ voor de uitvaart. De laatste (en de meest populaire) verzekering voor de uitvaart is een natura uitvaartverzekering. Bespreek samen met jouw gezin wat jouw wensen zijn en hoe je de zaken op financieel gebied wilt regelen voor later. Zo komt niemand voor verrassingen te staan en deze duidelijkheid geeft een gevoel van rust.

Verzekeren voor de uitvaart bij Monuta of Ardanta

Wanneer je jouw nabestaanden volledig wilt ontzorgen wat betreft het regelen en betalen van jouw uitvaart, is het kiezen voor een natura uitvaart verzekering een interessante optie. Met een dergelijke verzekering worden de diensten uitgevoerd en betaald vanuit de verzekering. Er is wat de natura verzekering voor de uitvaart een groot verschil tussen Monuta of Ardanta. Zo werkt Monuta uitsluitend met uitvaartverzorgers binnen een eigen netwerk van 300 verzorgers. Deze uitvaartverzorgers werken lokaal in jouw omgeving. Zo bepaalt Monuta de actuele prijs van de uitvaart op basis van lokaal geldende tarieven. Hierdoor betaal je nooit teveel. Er zijn immers grote verschillen tussen de kosten van bijvoorbeeld een begrafenis in het westen van het land en in het hoge noorden (of het oosten) van het land. Ardanta hanteert tarieven die gebaseerd zijn op landelijke kostprijzen voor een uitvaart.

De kosten van de uitvaart verzekering van Monuta of Ardanta vergelijken

De premie voor een uitvaart verzekering bepalen hangt af van een aantal persoonlijke factoren. Allereerst is de leeftijd waarop de verzekering wordt afgesloten uiteraard van belang. Tevens is een crematie doorgaans goedkoper dan een begrafenis. Ben je benieuwd naar de verschillen tussen de premies van verschillende verzekeringen bij verzekeraars zoals Monuta en Ardanta? Maak dan gebruik van de onafhankelijke informatie die wij je bieden. Zo kun je snel en eenvoudig bepalen welke verzekering het best bij jouw persoonlijke situatie en je budget passen. Een goede verzekering voor de uitvaart kan zeker zeer betaalbaar zijn.

 

4.6/5 - (9 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)