Maak een afscheid echt persoonlijk, zo werkt een huiskamerafscheid

Er is tegenwoordig veel meer mogelijk wat betreft het afscheid van een overledene. Zo hoef je het afscheid niet persé in een uitvaartcentrum te houden, maar kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een huiskamerafscheid. Met een huiskamerafscheid wordt een afscheid écht persoonlijk. Je leest er hier meer over.

Huiskamerafscheid staat synoniem voor een intiem afscheid

Heb jij bijvoorbeeld een polis bij verzekeraar DELA, dan kun je gebruik maken van een sfeervolle ruimte op een DELA locatie voor een intiem afscheid. Maar je kunt ook kiezen voor een afscheid in een intieme huiskamersetting. Tijdens een huiskamerafscheid hou je het klein, heb je een vrije invulling en krijg je hulp van specialisten. Zij kunnen je helpen bij het regelen van allerlei zaken rondom de uitvaart. Voor een huiskamerafscheid kun je vragen naar een offerte op maat.

Hulp bij praktische en logistieke zaken van een specialist

Je kunt dus gemakkelijk kiezen voor een afscheid in de eigen huiskamer, de tuin of op een andere voor de overledene dierbare plek. Kies je voor een dergelijk afscheid, dan krijg je hulp bij praktische en logistieke zaken, zodat jij meer tijd voor jezelf en voor elkaar hebt. Een huiskamerafscheid? Dat betekent dat je bijvoorbeeld zittend rondom de kist afscheid kunt nemen. Er kunnen statafels geplaatst worden voor een drankje en je kunt ook in de eigen huiskamer foto’s van de overledene bekijken en naar zijn of haar favoriete muziek luisteren.

Klein gezelschap en intieme setting; dat is een huiskamerafscheid

Steeds meer mensen – en zeker sinds corona – kiezen voor een huiskamerafscheid. Een dergelijk afscheid heeft ook de nodige voordelen. Zo kun je in klein gezelschap en in een intieme setting afscheid nemen. Er geldt bovendien geen vast draaiboek en je hebt bij het afscheid de vrije hand wat betreft de invulling. Er is hierbij bovendien meer ruimte voor de invulling van het afscheid voor nabestaanden en je hebt de gewenste voorzieningen altijd binnen handbereik. Ook ben je, als je kiest voor DELA, verzekerd van de hulp van een specialist. Voldoende redenen dus om serieus te denken aan een huiskamerafscheid. Als je graag op intieme wijze afscheid wilt nemen van een dierbare, is dat een goede optie.

Een goede uitvaartverzekering geeft rust

Voordat je kiest voor een bepaalde uitvaartverzekering, is het erg verstandig om je goed in te lezen over de verzekeringen en om kennis te maken met de beste verzekeraars. Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl. Je krijgt op deze plaats ook de kans om de verzekeraars goed met elkaar te vergelijken, om zo een verzekering af te sluiten die voldoet aan jouw specifieke wensen en eisen. Heel verstandig om altijd eerst AllesOverUitvaartverzekeringen.nl te bezoeken. Dan vergroot je namelijk de kans dat je een goede keuze maakt.

5/5 - (6 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie