Huisdierenverzekering crematie

huisdierenverzekering crematie

Wist je dat er in Nederland zo’n 33,4 miljoen huisdieren wonen? Nederlanders gek zijn op dieren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ruim 4 miljoen huishoudens al één of meerdere huisdieren in huis hebben. Dit kan verschillen van honden, katten, knaagdieren, vogels, reptielen tot vissen. Wanneer je eenmaal voor een huisdier kiest hoort deze ook bij het gezin. De dood van een huisdier is bijna even erg als de dood van een geliefd persoon. Vandaar dat een huisdierenverzekering crematie nodig kan zijn. Een huisdierenverzekering met crematie sluit je bij een gespecialiseerde verzekeraar af. Hoe doe je dat en wat houdt het cremeren van jouw huisdier dan precies in?

Maak een vergelijking en verzeker je huisdier nu:

Huisdierenverzekering Omschrijving


RatingRatingRatingRatingRating
Bereken premie >
Petplan Huisdierenverzekering - Crematie
Petplan is een populaire huisdierenverzekeraar. Het is mogelijk om voor een aanvullend pakket voor crematie te kiezen. 80% van de kosten voor individuele of collectieve crematie inclusief vervoer na het overlijden worden dan vergoedt.

Je eigen bijdrage is 20% van de kosten voor crematie en vervoer. Bereken vrijblijvend je premie

petplan

of Bereken je premie


RatingRatingRatingRating
Bereken premie >
OHRA Huisdierenverzekering - Crematie
OHRA biedt al jarenlang met succes de huisdierenverzekering aan. Met de dekking Crematie vergoeden ze € 250,- voor de crematie en het vervoer. Bereken vrijblijvend je premie
ohra

of Bereken je premie


RatingRatingRating
Bereken premie >
HEMA Huisdierenverzekering - Crematie
Met de HEMA Huisdierenverzekering is het mogelijk om te kiezen voor de crematiedekking. Deze aanvullende dekking huisdierenverzekering vergoedt de kosten van de crematie van jouw kat en de kosten die verbonden zijn aan het vervoer naar een Nederlands crematorium naar keuze.Bereken vrijblijvend je premie

hema

of Bereken je premie


RatingRatingRating
Bereken premie >
Inshared huisdierenverzekering - Crematie
Als je bij Inshared Huisdierenverzekering kiest voor het Huisdier & Zorg 100% pakket dan krijg je een crematie 100% vergoed. Bereken vrijblijvend je premie

inshared Uitvaart

of Bereken je premie

Huisdierverzekering crematie: hoe gaat een huisdierencrematie in zijn werk?

Op het moment dat je een huisdierenverzekering crematie hebt afgesloten voor jouw dier, wordt jouw dier in een speciaal dierencrematorium gecremeerd. Je kan ervoor kiezen om jouw huisdier bij de dierenarts op te laten halen, maar je kan jouw dier ook zelf bij het crematorium langsbrengen. De medewerkers van het crematorium zorgen ervoor dat jouw huisdier er verzorgd uitziet op het moment dat je met zijn allen afscheid van het dier neemt. De meeste crematoria bieden je 1-5 dagen om het afscheidsmoment met jouw huisdier in te plannen. De dieren worden in een speciale koeling bewaard.

Maak jouw wensen kenbaar met een huisdierenverzekering crematie

Na het afscheid zal het dier individueel of collectief gecremeerd worden. Het ligt er maar net aan wat jouw voorkeur heeft. Bij een individuele crematie ben je er zeker van dat de as die je ontvangt echt van jouw huisdier is. Bij een collectieve crematie worden meerdere dieren tegelijk gecremeerd dus dan kan de as gemixt raken. De huisdierenverzekering crematie kan je zo instellen dat de crematie aan al jouw wensen voldoet. Je kan namelijk ook aangeven dat het as door de medewerkers van het crematorium wordt uitgestrooid, of dat zij het in een mooie urn naar jouw huisadres sturen.

Sluit nu een huisdierverzekering crematie af voor jouw dier

Een huisdierenverzekering crematie behoort tot de algemene huisdierenverzekering. Let wel op wanneer je de huisdierenverzekering afsluit, want het kan zijn dat je een aanvullend pakket moet kiezen als je de crematie vergoed wil krijgen. Een huisdierenverzekering met crematie past het beste bij een wat groter huisdier zoals een hond of een kat. Sommige mensen laten zelfs hun konijn verzekeren. Maar dit is eigenlijk niet rendabel voor zulke kleine dieren. Wanneer je online gaat zoeken naar de geschikte huisdierenverzekering, kan Allesoveruitvaartverzekeringen.nl je een uitgebreid overzicht bieden van welke verzekeraars er op de markt zijn.

Wanneer je een verzekeraar ziet die bij jouw situatie past kan je vaak online al de verzekering afsluiten. Je vult dan alle benodigde gegevens in en je huisdier is direct verzekerd. Sommige verzekeraars vragen een hogere polis voor echte rasdieren, dus houdt hier wel altijd rekening mee. Verder komt een huisdierenverzekering vaak rond de 12 euro per maand te liggen.

Kies een geschikte verzekeraar voor jouw huisdier

Jouw huisdier is belangrijk voor je en daarom wil je het dier vast ook een mooi afscheid geven. De huisdierenverzekering crematie zorgt ervoor dat jij jouw dier kunt laten cremeren. De verzekeraar staat in contact met de medewerkers van de dierencrematoria in Nederland en samen zorgen zij ervoor dat jij afscheid kunt nemen van je geliefde huisdier. Het is handig om van tevoren verschillende huisdierverzekeraars met elkaar te vergelijken. Een huisdierenverzekering crematie is namelijk niet bij elke verzekeraar gedekt. Vaak moet je dan kijken naar het aanvullende verzekeringspakket. Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl kan je overzichtelijk en eenvoudig zien welke aanbieders er zijn op het gebied van dierenverzekeringen. Kijk en vergelijk en kies de dierenverzekeraar die het beste bij jouw situatie past.

Rate this page
Redactie