Duurzaamheid tot aan het afscheid met duurzame grafkisten

Duurzame grafkisten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een duurzaam leven te leiden. Zij houden tijdens hun leven rekening met mens, dier en het milieu. Zo zijn er bijvoorbeeld vegetarische of veganistische mensen. Anderen kiezen ervoor om alleen duurzame spullen in huis neer te zetten en kiezen voor een elektrische auto of mijden een auto in z’n geheel. Met de jaren wordt de boodschap om beter voor de wereld om ons heen te zorgen, door meer mensen steeds serieuzer genomen. Dus wanneer men tijdens hun leven gericht is op duurzaamheid, wordt het duurzame aspect rondom uitvaarten vanzelfsprekend ook belangrijker. Een duurzame uitvaart houdt rekening met het milieu en de gezondheid van mens en dier. Vandaar dat er allerlei duurzame uitvaartproducten op de markt komen. In dit artikel lees je alles over duurzame grafkisten.

Ben jij op zoek naar duurzame grafkisten voor jouw duurzame uitvaart?

Wist je dat veel grafkisten van hout of spaanplaat zijn gemaakt? Vooral spaanplaat is geen duurzaam materiaal. Het duurt erg lang voor de natuur dit materiaal afbreekt. Daarnaast komen er schadelijke stoffen vrij bij de productie van spaanplaat. Dit is dus helemaal niet zo’n duurzame keuze. Wanneer je graag een duurzame uitvaart voor jezelf regelt, is het goed om na te denken over duurzame grafkisten. Een duurzame grafkist is op een milieubewuste manier gebouwd en is door de natuur veel beter af te breken dan een niet-duurzame grafkist. Wist je dat de binnenkant van een duurzame grafkist ook uit duurzame stoffen bestaat? Wat dacht je van een linnen of jute bodem? Deze materialen zijn dier- en milieuvriendelijk.

Er zijn zelfs mensen die zweren bij een kartonnen grafkist. Het is wel belangrijk dat je bij deze vorm van materiaal voor een begrafenis kiest. Wanneer je karton moet cremeren, is er juist extra brandstof nodig en dat is net wat je juist wil vermijden. Wanneer je kiest voor materiaal wat in Nederland te vinden is, scheelt dit al brandstof en uitstoot voor het transport ervan. Denk bijvoorbeeld aan een kist van Douglashout, eikenhout of populierenhout.

Wat zijn de voordelen van duurzame grafkisten?

Duurzame grafkisten hebben veel voordelen. Ten eerste zijn ze milieuvriendelijk gemaakt. Er komen geen schadelijke stoffen vrij wanneer de duurzame kisten worden gemaakt. Zelfs de bekleding in de kist is van duurzaam en milieuvriendelijk materiaal gemaakt. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook voor een rieten mand als kist kiezen, deze zorgt ervoor dat het crematorium niet veel brandstof nodig heeft. Ook komen er tijdens de verbranding van duurzame kisten minder schadelijke stoffen vrij. Wanneer een duurzame kist wordt begraven, wordt de aarde en natuur helemaal niet aangetast. In een duurzame grafkist blijft de zuurstof ook nog eens langer aanwezig, waardoor bacteriën hun werk kunnen doen en jouw lichaam op kunnen ruimen.

Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar via Allesoveruitvaartverzekeringen.nl

Zijn duurzame grafkisten echt iets voor jou? Dan is het belangrijk om na te gaan of jouw uitvaartverzekeraar deze ook daadwerkelijk vergoed. Wanneer je erover nadenkt om een uitvaartverzekering af te sluiten, kies jij het liefst voor een verzekeraar die bij jouw normen en waarden past. Hoe weet je nou welke verzekeraar een duurzame uitvaart dekt? Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl kun je een uitvaartverzekering vergelijken. Wij hebben een handig en makkelijk overzicht van verschillende uitvaartverzekeraars op onze website geplaatst. Wanneer je twijfelt of een verzekeraar bij jouw situatie past, is het handig om wat vooronderzoek te doen. Wij geven je geen advies maar je kunt wel op een snelle en overzichtelijke manier meer te weten komen over de verzekeraars. Het mooie aan een uitvaartverzekering is het feit dat de kosten voor jouw uitvaart dan in ieder geval gedekt zijn. Jij verdient het afscheid wat je voor jezelf voor ogen hebt!

Rate this page
Redactie