Dit zijn de uitvaarttrends in 2020

uitvaarttrends 2020

Misschien vind je het lastig om erover na te moeten denken of er überhaupt bij stil te moeten staan: jouw eigen uitvaart. Natuurlijk voelt het gek om hierover na te denken op het moment dat je vol in het leven staat. Maar wist je dat de uitvaarttrends in 2020 een hele nieuwe en frisse wind door uitvaartland doen waaien? Wat dacht je bijvoorbeeld van een kist met een prachtige zelf uitgekozen kleur of het feit dat je nu ook voor milieuvriendelijke urnen kunt kiezen. Er zijn veel ontwikkelingen en veranderingen gaande, waardoor het soms zelfs leuk wordt om voor jouw eigen uitvaart te gaan shoppen. In Amsterdam bijvoorbeeld is zelfs een heuse uitvaart pop-up store geopend. In dit artikel lees je meer over de uitvaarttrends van 2020.

Inspiratie opdoen met de uitvaarttrends van 2020

Wist je dat de uitvaarttrends van 2020 vooral gericht zijn op kleur, duurzaamheid en bijzondere herinneringen? Het lijkt wel of men steeds minder beladen over de dood kan nadenken en het onderwerp binnen families openlijker wordt besproken. In de populaire buurt, De Pijp, in Amsterdam heeft zich zelfs een ware uitvaart pop-up store gevestigd. Een jonge uitvaartonderneemster wil het grote publiek laten zien wat de mogelijkheden voor een zeer persoonlijke uitvaart zijn. Er is steeds meer mogelijk en niets lijkt te gek. Wat dacht je van een roze kist, allerlei uitvaartproducten in pasteltinten, bijzondere sierraden waar jouw nabestaanden jouw as in kunnen verwerken en nog veel meer. De wereld van uitvaartmogelijkheden en accessoires lijkt steeds meer terrein te winnen.

Steeds meer mensen willen dat hun uitvaart bij hun persoonlijkheid en persoonlijke voorkeuren past. De dood is al een tijdje niet zo grijs, stoffig en naar meer als vroeger. Steeds meer mensen zien de meerwaarde van een vrolijk, persoonlijk en vooral mooi afscheid. Mensen leven hun leven bewuster en duurzamer, vandaar dat zij deze trend ook tot aan hun eigen uitvaart willen doortrekken. Wat dacht je namelijk van een natuurbegraafplaats of het recyclen van oude grafstenen?

Uitvaarttrends 2020: de mogelijkheden voor locaties van de uitvaart

Eén van de uitvaarttrends van 2020 is de locatie van het afscheid. Vroeger was het logisch dat jouw afscheid in een aula of een zaal bij de begraafplaats of het crematorium plaatsvond. Tegenwoordig zijn er zoveel meer persoonlijke mogelijkheden. Denk maar eens aan mensen die vanuit hun favoriete voetbalkantine of lievelingscafé naar hun laatste rustplaats zijn gebracht. Sommige mensen benaderen zelfs een vlindertuin of een boswachter om hun afscheid in de buitenlucht plaats te laten vinden. De persoonlijke aanpak is steeds belangrijker. Het blijft echter wel belangrijk dat je jouw wensen met jouw dierbaren blijft bespreken, want dan weten zij wat zij al dan niet voor je kunnen regelen, wanneer het zover is.

Bekijk en vergelijk verschillende uitvaartverzekeringen op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl

Een goede uitvaartverzekering zorgt ervoor dat jouw uitvaart na jouw overlijden door de verzekering wordt bekostigd. Op die manier zadel jij jouw nabestaanden niet met de kosten van jouw afscheid op. Doordat steeds meer mensen de zaken rondom hun uitvaart goed geregeld willen hebben, wordt het aanbod van uitvaartverzekeringen ook steeds verder uitgebreid. Door concurrentie op de markt kunt u soms zelfs kortingen of welkomstcadeaus bij sommige verzekeraars verwachten.

Maar hoe kiest u uit al die verschillende partijen voor de verzekeraar die bij u past en die open staan voor de uitvaarttrends van 2020? Hier hebben wij van Allesoveruitvaartverzekeringen.nl iets op gevonden. Op onze website kunt u namelijk eenvoudig en snel een uitvaartverzekering vergelijken. Je vindt een overzicht terug van de opties die u heeft en u kunt in één oogopslag een aantal bekende verzekeraars met elkaar vergelijken. Dit maakt jouw keuze wellicht een stukje makkelijker. Jij verdient het afscheid wat jij voor jezelf voor ogen hebt!

Rate this page
Redactie