Dela overlijdensrisicoverzekering

De Dela overlijdensrisicoverzekering

Wil je het voor jouw nabestaanden mogelijk maken om op financieel gebied het leven voort te zetten zoals het was voor jouw overlijden? Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je voor jouw kinderen een bepaald bedrag wilt laten uitkeren wanneer je komt te overlijden. Ook is het mogelijk dat jouw gezin baat heeft bij een extra bedrag aan geld wanneer je komt te overlijden om bepaalde kosten te kunnen betalen, of wellicht om bijvoorbeeld op een grote vakantie te kunnen gaan.

Door middel van het afsluiten van (bijvoorbeeld) een Dela overlijdensrisicoverzekering, kun je er voor zorgen dat jouw nabestaanden de beschikking krijgen over een vooraf door jou bepaald bedrag bij jouw overlijden. Dit bedrag hoeft dus niet gebruikt te worden voor het bekostigen van de uitvaart (maar dit kan uiteraard wel).

Aanbieder Omschrijving


Bij Nationale-Nederlanden is het mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten waarmee je direct verzekerd bent. Hoge klanttevredenheid en korting als je niet rookt.Bereken vrijblijvend je premie


of Bereken je premie
DELA is de bekendste uitvaartverzekeraar en biedt ook een overlijdensrisicoverzekering om nabestaanden te beschermen tegen financiële problemen bij een overlijden. Bereken vrijblijvend je premie
Lees meer, klik hier!

of Bereken je premie


Bij Centraal Beheer is het mogelijk om eenvoudig een overlijdensrisicoverzekering af sluiten. Al vanaf een paar euro per maand + een korting als je niet rookt. Bereken vrijblijvend je premie


of Bereken je premie

Waarom kiezen voor een Dela overlijdensrisicoverzekering

Wanneer je een huis koopt en een hypotheek afsluit, wordt er doorgaans direct een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. In de meeste gevallen heeft deze verzekering dezelfde looptijd als de hypotheek. Dit is een van de meest bekende gevallen waarin men een Dela overlijdensrisicoverzekering afsluit. Toch is het een prettig gevoel om zeker te weten dat jouw nabestaanden de beschikking krijgen over een som geld bij jouw overlijden. Iedereen heeft een eigen persoonlijke reden waarom een overlijdensrisicoverzekering wordt afgesloten. Zijn er verwachte grote uitgaven in de toekomst, die je zeker wilt stellen voor jouw gezin? Dan is een Dela overlijdensrisicoverzekering het overwegen waard.

Het afsluiten van een Dela overlijdensrisicoverzekering

Het is belangrijk om te weten dat de overlijdensrisicoverzekering van Dela kan worden afgesloten tot de leeftijd van 65 jaar. De verzekering kent een minimale looptijd van 10 jaar en loopt maximaal tot het 75ste levensjaar. Wanneer je niet binnen de looptijd van de verzekering komt te overlijden dan vervalt de verzekering volledig en is er dus ook geen recht op uitkering van de som waarvoor men verzekerd was. Wil je puur een verzekering voor de kosten van de uitvaart, zoals een begrafenis of een crematie? Dan is een uitvaartverzekering een betere optie.

Hiermee zijn de kosten van je uitvaart gedekt en worden de nabestaanden niet aangesproken wat betreft het financieren van de uitvaart. Een uitvaartverzekering loopt levenslang. Zo is men zeker van een uitkering in natura (in de vorm van diensten) of in geld wanneer men komt te overlijden.

De premie voor de Dela overlijdensrisicoverzekering kan maandelijks of bijvoorbeeld per kwartaal of paar jaar worden voldaan.

4.7/5 - (16 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)