Begraven worden in de natuur? Het is mogelijk op een natuurbegraafplaats

natuurbegraafplaats

Ben je gefascineerd door de natuur en zou je jouw lichaam na jouw dood weer terug willen geven aan de natuur? Dan is een natuurbegraafplaats wellicht iets voor jou. Doordat men steeds duurzamer begint te leven en zij rekening houden met hun medemens, de dieren en het milieu, wordt een duurzame uitvaart steeds interessanter. Hierdoor willens steeds meer mensen de natuur als hun laatste rustplaats kiezen. Doordat steeds meer mensen in de natuur begraven willen worden, is het belangrijk dat de plaatsen waar dit mogelijk is, kleinschalig worden gehouden. De natuur kan een aantal overleden mensen aan, maar als het er te veel worden, is het juist slecht voor de natuur. In dit artikel lees je meer over de natuur als jouw laatste rustplaats.

De filosofie achter de natuurbegraafplaats

De mensen die graag op een natuurbegraafplaats worden begraven, hebben hier een speciaal idee bij. De filosofie houdt in dat geboren worden en uiteindelijk sterven beiden natuurlijke processen zijn. Wellicht wil jij dat jouw lichaam of as op een duurzame manier wordt teruggegeven aan de natuur. Hierachter schuilt de gedachte dat men dan weer aansluit bij de kringloop van het leven. Voor sommige mensen betekent het teruggaan naar de natuur na hun dood, dat zij verder kunnen leven na hun dood. De natuur laat immers weer nieuwe planten, bomen en dieren op hun as of lichaam voortleven. Zo hebben zij het idee dat ze iets aan de natuur bijdragen.

Wanneer je voor natuurbegraven kiest, word je begraven in een stuk natuur wat ook altijd natuur zal blijven. Het is niet zo dat men een nieuwbouwproject op dat stuk grond bouwt. Jouw laatste rustplaats in de natuur is duurzaam en harmonieus.

Hoe ziet een natuurbegraafplaats in Nederland eruit?

Er zitten strenge eisen aan een natuurbegraafplaats verbonden. Zo mag de natuur op geen enkele manier negatief beïnvloed worden en moet de natuur geen last hebben van de materialen die in de grond worden gestopt. De bescherming van de natuur staat voorop. Het is de bedoeling dat de graven na verloop van tijd volledig in de natuur opgaan. Er worden dan ook geen grafstenen of andere niet afbreekbare materialen op de graven achtergelaten. Op sommige natuurbegraafplaatsen kan je er zelfs voor kiezen om een boom bovenop jouw graf te laten planten. Dan help je pas helemaal goed mee aan het behouden van de natuur.

Jouw nabestaanden dienen zich ook aan een aantal regels te houden. Zo mogen er geen kaarsen, knuffels of andere niet afbreekbare materialen op jouw graf achtergelaten worden. Een aantal snijbloemen kunnen geen kwaad en zijn van harte welkom. De bloemen worden na twee weken wel weggehaald door de beheerder van de natuurbegraafplaats.

Op zoek naar een uitvaartverzekeraar? Vergelijk ze op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl

Nu je weet dat begraven worden op een natuurbegraafplaats tot een van jouw opties behoort, wil je natuurlijk weten of jouw uitvaartverzekeraar deze optie vergoed. Er zijn verschillende uitvaartverzekeraars op de markt. De één vergoed weer op een andere manier of andere wensen dan de ander. Wellicht vind je het ook wel belangrijk hoeveel premie jij voor de verzekering betaald. Omdat het een zoektocht kan zijn om een verzekeraar te vinden die bij je past, willen wij van Allesoveruitvaartverzekeringen.nl dit proces graag voor je vergemakkelijken.

Op onze website kan je namelijk een uitvaartverzekering vergelijken. Open ons handige en volledige overzicht van verzekeraars en bekijk in één oogopslag welke het meest interessant voor je zijn. Wij geven je geen advies maar maken jouw zoektocht naar de perfecte verzekering wel een stuk sneller en makkelijker. Jij verdient het afscheid wat je voor jezelf voor ogen hebt.

Rate this page
Redactie