Wat zijn de voordelen en nadelen van een uitvaartverzekering?

Voordelen en nadelen van een uitvaartverzekering: alles wat u moet weten!

Wilt u de kosten verzekeren van een crematie of begrafenis, dan kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Het is niet verplicht, maar zo’n 70% van de Nederlanders heeft er een. Wanneer u een uitvaartverzekering wilt afsluiten is het belangrijk dat u de voor- en nadelen hiervan kent. Hieronder staan een aantal voor- en nadelen die u kunnen helpen bij uw besluit: Zet ik zelf geld opzij of sluit ik een uitvaartverzekering af?

Voordelen van een uitvaartverzekering

1. Geen zorgen over geld

Omdat u elke maand een klein bedrag betaald, zal er uiteindelijk genoeg geld zijn voor uw uitvaart. U betaalt een bedrag per maand maar heeft de zekerheid dat er geld beschikbaar is voor een uitvaart.

2. Er wordt veel geregeld

Naast het geld zal er genoeg worden geregeld voor de nabestaanden, zodat zij zich minder druk hoeven te maken. Een contactpersoon van een uitvaartverzekeraar kan uw nabestaanden helpen met het maken van keuzes in deze moeilijke tijd.

Nadelen van een uitvaartverzekering

1. Er bestaat een kans dat niet alles zal worden vergoed

Houdt er rekening mee dat het mogelijk is dat uw nabestaanden ook een deel moeten betalen, afhankelijk van de kosten en uw uitvaartwensen. Bekijk de polisvoorwaarden en bedenk of u misschien wel voldoende geld heeft om het geld te sparen.

2. Overstappen is lastig

Wilt u overstappen naar een andere verzekering, dan is dat voor een uitvaartverzekering soms lastig. Denk goed na over uw besluit en neem vooral de tijd voordat u uw keuze definitief maakt. Daarnaast zijn er

Het is belangrijk om goed te kijken naar elke verzekering. U kunt kiezen voor een natura, een combinatie of een kapitaal uitvaartverzekering. De kapitaal uitvaartverzekering wordt het meest gekozen, omdat je dan vrij bent in de keuze van besteding, maar wanneer u al goed weet wat u wilt kunt u beter voor een natura verzekering gaan. Bekijk hier alle uitvaartverzekeringen en kies degene die voor u het beste is. Het is ook verstandig om uw nabestaanden te laten helpen bij uw besluit. Bij een verzekering heeft u geen eenmalige hoge kosten, omdat de maandelijkse premie afhankelijk is van de leeftijd. Wilt u de gemiddelde kosten weten? Bekijk dan deze pagina.

Heel veel succes met het maken van uw keuze!

5/5 - (5 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert

Plaats een reactie