Uitvaartverzekering voor bejaarden

Vaak wordt gedacht dat het afsluiten van een uitvaartverzekering op latere leeftijd niet meer mogelijk is, of dat de kosten voor een dergelijke verzekering enorm hoog zijn. In de praktijk blijkt dit mee te vallen. Zo heeft het ook wanneer men ouder is zeker zin om een uitvaartverzekering voor bejaarden te overwegen en af te sluiten. We zetten de voordelen en de mogelijkheden op een rij wat betreft het financieel regelen van de eigen uitvaart.

Uitvaartverzekeraar Omschrijving
DELA is de bekendste uitvaartverzekeraar. Met de voordelige uitvaartverzekering geven ze zekerheid dat er geen zorgen voor nabestaanden zijn.

U dient 74 jaar of jonger te zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten bij DELA.
Wacht niet: hoe sneller u aanvraagt, hoe lager de premie!Bereken vrijblijvend je premie
Lees meer over deze uitvaartverzekering, klik hier!

of Bereken je premie


Monuta is met 1,4 miljoen klanten een populaire uitvaartverzekeraar. Je bent levenslang verzekerd voor een uitvaart die bij je past.
U dient 74 jaar of jonger te zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten bij Monuta.
Wacht niet: hoe sneller u aanvraagt, hoe lager de premie!Bereken vrijblijvend je premie
Lees meer over deze uitvaartverzekering, klik hier!

of Bereken je premie

De mogelijkheden voor een uitvaartverzekering voor bejaarden

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering voor ouderen kan er gekozen worden uit voornamelijk twee mogelijkheden. Zo vinden de meeste mensen het een prettig idee dat de nabestaanden niet hoeven op te draaien voor de kosten van de uitvaart van een geliefde. Met het afsluiten van een natura uitvaartverzekering voor bejaarden kan ervoor worden gezorgd dat de verzekering een uitkering doet bij het overlijden in de vorm van diensten. Deze diensten worden bij leven in overleg met de verzekeringsnemer besproken en vastgelegd. Zo kan men exact bepalen wat er uitgevoerd dient te worden wat betreft de crematie of de begrafenis. Zijn er speciale wensen? Geen probleem, die kunnen worden meegenomen in het kostenplaatje en de premie die men betaalt voor de uitvaartverzekering. Ook kan er gekozen worden voor een kapitaal uitvaartverzekering. Hierbij wordt een bedrag aan geld uitgekeerd aan de nabestaanden bij het overlijden van de verzekerde. Met dit geld kan de uitvaart bekostigd worden.

De premie voor een uitvaartverzekering voor bejaarden

Uiteraard is het voordeliger om op een jonge leeftijd te starten met een uitvaartverzekering. Op een hogere leeftijd een verzekering voor de uitvaart afsluiten brengt een wat hogere maandpremie met zich mee. Het kan lastig zijn om zelf de premies voor een uitvaartverzekering op latere leeftijd te vergelijken. Daar is gelukkig een handige manier voor. Bezoek simpelweg Alles over Uitvaartverzekeringen.nl. Hier is het mogelijk om zelf een vergelijking te maken tussen de verschillende verzekeraars op basis van de kosten, mogelijkheden en de diensten. Zo wordt het afsluiten van een goede verzekering voor de uitvaart tegen de laagst mogelijke premie mogelijk en eenvoudig.

Bespreek de uitvaartverzekering voor bejaarden met het gezin

Een goede uitvaartverzekering is van belang voor alle leden van het gezin, jong en oud. Zo is ieder gezinslid verzekerd voor de kosten van de eigen uitvaart en hoeven de nabestaanden zich in een toch al zware periode na een overlijden geen zorgen te maken over onverwachte rekeningen.

3.9/5 - (19 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert